Välkommen med på Paper Province-resan

Studerar du på Chalmers och vill träffa arbetsgivare som är intresserade av just dig? Då ska du följa med oss till Värmland. Den 4 april fyller vi en buss och beger oss av på en heldagstur för att besöka flera företag.

Vi börjar morgonen tidigt med att samlas vid bussen som tar oss fram och tillbaka till Värmland.

Under dagen besöker vi Somas Instrument AB:s huvudkontor i Säffle. Det är ett företag som utvecklar, producerar och marknadsför regler- och avstängningsventiler tillverkade i rostfritt, syrafast stål. De är en global leverantör med ca 190 anställda utspridda över fem länder. På huvudkontoret där även produktionstillverkning sker finns det en variation av teknikinriktningar av olika ingenjörsyrken. Vid besöket möter ni några av ingenjörerna och får en inblick i verksamheten.

Resan tar oss också till Billerud Gruvöns bruk i Grums. Där finns världens modernaste kartongmaskin, KM7, som stod färdig sommaren 2019. Vi har också två pappersmaskiner. På bruket produceras bland annat fluting, formbart papper, säckpapper, liner och vätskekartong. Vi har drygt 900 anställda och är en av Värmlands största arbetsgivare med många olika ingenjörsroller.

Du kommer också få se Valmets pilotmaskin i Karlstad. Valmet är en globalt ledande utvecklare och leverantör av processer, teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Av de ca 17 500 anställda över värden finns ungefär 850 i Värmland på Valmets enheter i Karlstad, Kil och Hagfors. Här finns en stor bredd av arbetsområden perfekta för ingenjörer.

Dagen avslutar vi på Nöjesfabriken där vi möter upp studenterna från de två andra skolorna samt representanter från samtliga företag som varit med under dagen. Det innebär inte bara att du kommer få möjlighet att prata mer med dem du redan besökt, utan du får också möjlighet att prata med fler företag. Vi ser dessutom till att äta gott och att ha det riktigt trevligt ihop. Vårt mål är att du, när du kliver på bussen för att åka hem igen, ska vara nöjd och fylld av inspiration. Du ska ha med dig nya insikter, kontakter och en bra känsla för vad skoglig bioekonomi är och vad Värmland kan erbjuda dig. Det blir en lång dag, men också en dag värd att minas. Som student på Chalmers anmäler du dig här nedan. OBS! Anmälan är öppen till onsdagen den 29:e mars.

Informationen om resan uppdateras löpande och tider för dagen kommer snart.

Har du anmält dig men får förhinder är det viktigt att du avanmäler dig. Vid oanmält uteblivande på avresedagen kommer du att faktureras 300 kr.

ANMÄL DIG HÄR!