Paper Province lanserar ny konferens i samarbete med ProcessTeknik-mässan 2024

Mässan ProcessTeknik anordnas i Göteborg i oktober. En av årets nyheter är att Paper Province kommer att anordna ett konferensprogram i samband med mässan.

Konferensen Paper Province Summit belyser hur industrin kan skapa större värde med färre resurser. Där ingår bland annat att utforska teman som lokal reservdelstillverkning on demand, förnybara råvaror, cirkulära värdekedjor och hållbarhet som konkurrenskraft.

Paper Province Summit äger rum på Svenska Mässan 8 oktober i anslutning till mässorna ProcessTeknik och Scanautomatic som pågår parallellt 8 – 10 oktober. Programmet riktar sig till alla som vill inspireras av ledande industriaktörer som delar med sig av sina bästa exempel på vad de gör för förändringar idag för att vara konkurrenskraftiga i framtiden.

Fortsättning på tidigare samarbete

Även 2022 var Paper Province en del av ProcessTeknik och höll då ett föredrag om hur industrin kan jobba tillsammans för att bygga ett fossilfritt samhälle. Tre av Paper Province medlemsföretag gav då konkreta exempel på varför samverkan är smart och lönsamt för både tillväxt och klimat.

Annica Åman

– Nu kommer vi tillbaka med fler lärorika exempel från föregångare i vår bransch. Processindustrin har många grenar men också många gemensamma utmaningar och behov. Resurseffektiviteten är ett exempel. Det kommer vi ta fasta på och hoppas kunna inspirera och förena besökarna kring gemensamma lösningar som rustar oss inför framtiden, säger Annica Åman, kommunikationsansvarig på Paper Province.

Konferensen erbjuder också en möjlighet för deltagarna att delta i diskussioner och nätverkande.

Läs mer om mässan och övrigt innehåll på https://processteknik.info/

2022 höll Paper Province, Somas, AFRY och Biosorbe ett föredrag om hur industrin kan jobba tillsammans för hållbarhet, lönsamhet och tillväxt.