Paper Province deltog med Klustersverige i Hannovermässan

Paper Province deltog den 3-4 april i Hannovermässan, världens största industrimässa som samlar 6500 utställare från 75 länder.

Sverige var så kallat partnerland vid årets Hannovermässa, vilket innebär möjligheten att på ett bredare plan presentera sig. Passande nog för Paper Province stod innovation i fokus för Sveriges närvaro på mässan, som gick under parollen ”Sweden Co-Lab – Innovate with us!”

Undertecknade ett innovationspartnerskap
Speciellt intressant för Paper Province var att förbundskansler Angela Merkel och statsminister Stefan Löfven vid mässan undertecknade ett innovationspartnerskap mellan Sverige och Tyskland. De svenska klustren var på plats för att diskutera med tyska kluster hur vi gemensamt kan fylla innovationspartnerskapet med ett innehåll, för att främja samarbete mellan svenska och tyska företag och för att verka för företagens internationalisering.

Matchmakingevent
Paper Province deltog i mässan genom den Tillväxtverket-ledda så kallade S3-piloten, som är en nationell satsning på de kluster som arbetar inom ramen för smart specialisering. Under mässan genomfördes ett svensk-tyskt kluster-matchmakingevent på temat ”Internationalisation and Innovation: Interlinking German and Swedish Excellence Clusters”, där cirka 30 svenska och tyska kluster samt tyska näringsministeriet deltog.

Flera av Paper Province medlemsföretag deltog i mässan.

Image

Paul Nemes

Vice VD

+46 (0)72 549 99 20

paul.nemes@paperprovince.com