Paper Province deltar i rekordstor norsk-svensk näringslivsdelegation med fokus på omställning

Den 2-4 maj är Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit av Norge på officiellt besök i Sverige. Med sig har det norska Kronprinsparet Norges näringsminister Jan Christian Vestre (AP) och en rekordstor näringslivsdelegation.

Syftet med besöket är att bidra till att stärka det nära affärssamarbetet mellan Norge och Sverige med fokus på de gröna näringarna och en kunskapsbaserad och mer hållbar framtid. Deltar gör även Sveriges näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson (S), utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg (S) bland andra.

Kronprinsessan Victoria inviger Sterkere sammen enn hver for oss.

Enligt Innovasjon Norge är näringslivsdelegationen rekordstor då 300 svenska och 300 norska representanter från näringslivet deltar. 

– Dette er fantastisk og viser at det er stor interesse i både norsk og svensk næringsliv for samarbeid og en vilje til å bidra til det grønne skiftet, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli på deras webbsida.

Temat för delegationen är det norsk-svenska samarbetet under och går under namnet Norge og Sverige – Sterkere sammen enn hver for oss.

Paper Province deltar i delegationen och vd Sandra Sundbäck ledde under måndagen en paneldebatt med efterföljande seminarium på temat “trefiberbaserte innovasjoner”.

Paper Province vd Sandra Sundbäck ledde under måndagen en paneldebatt med efterföljande seminarium på temat “trefiberbaserte innovasjoner”.

– För oss är det en självklarhet att vara en del av det här. Paper Province är här för att representera våra medlemsföretag, koppla ihop dem med norska företag och att samtidigt lyfta goda exempel och knyta kontakter, säger Sandra Sundbäck.

Under delegationens första dag som invigdes av Kronprinsessan Victoria och Norges Kronprins Haakon pågick under dagen ett stort antal seminarier och föreläsningar. 

Huvudtemat under besöket är framtidens gröna näringar med speciell tonvikt på energi, mobilitet, konstruktion, träbyggnation, jordbruk och hälsa. Ett av de ämnen som ägnas särskild uppmärksamhet är just träfiberbaserade innovationer.

Under dagen fick deltagarna i delegationen ta del av goda exempel från båda sidor av gränsen på hur vi tillsammans kan gå in i omställningen.