Paper Province breddar kompetens med medlemmar inom miljö, industri och energi

Det karlstadbaserade företaget WermKon, konsulter inom miljö, industri och energi, har anslutit till Paper Province.
– Vi arbetar i hela Sverige men hoppas att detta ska öka samarbetat lokalt, säger Lena Jonsson, projektingenjör och ägare av företaget.  WermKon startades tidigare i år.
– Det är ett ungt bolag men vi har lång erfarenhet inom det vi gör, berättar Angelica Lauth, projektingenjör inom miljö och bygg.
Hon erbjuder tjänster inom projektledning, projektstyrning, mark och material och arbetsmiljö. Hon är även certifierad besiktningsman av skyddsrum. Lena Jonsson, som startade företaget, är även hon ingenjör, dock med inriktning på industri och energi.
– Jag arbetar inom alla industrier egentligen. Massa- och papper, petrokemi, stålindustri, som projektledare och projekteringsledare. Jag håller även på med riskanalyser och ekonomi. Det är många som arbetar som projektledare men är en skrivbordsprodukt. Man har inte varit ute på plats och arbetat, men det har jag, berättar Lena.

FLEXIBLA OCH ENGAGERADE

WermKon beskriver sina styrkor som flexibilitet och engagemang.

– Vi har även lång erfarenhet och vi levererar det vi har kommit överens om. Vi är tillgängliga och oberoende. Vi tar snabba beslut och har ny teknik och förhoppningsvis är vi snart ISO-certifierade, säger Lena.
– Och vi kan plocka ihop det som är bäst för kunden, understryker Angelica.
De har tidigare arbetat tillsammans i en konsultverksamhet i Karlstad men har nu valt att stå på egna ben. Att gå med i Paper Province ser de som en möjlighet att knyta nya kontakter. I och med att vi har varit på många ställen har mycket erfarenhet och kompetens att erbjuda våra kunder, säger Lena.
Mer information om WermKon finner du här.