Paper Province är på trendspaning i Japan

Nu är det dags för Asiens största förpackningsmässa Tokyo Pack. Mellan den 12-14 oktober kommer Paper Province finnas på plats tillsammans med medlemsföretagen UMV Coating Systems, OptiPack, Brobygrafiska och Rottneros Packaging.

Tokyo Pack har arrangerats vartannat år sedan 1966. Mässan omfattar allt möjligt inom förpackningsvärden så som maskiner, distribution, försäljning, konsumtion och även återvinning kopplad till industrin.

2021 lockades nästan 100 000 deltagare, över 260 företag deltog som utställare och det fanns fler än 1 300 montrar att besöka.

Trendspaning

Det är fyra år sedan Paper Province deltog vid Tokyo Pack men nu är det åter dags. Denna gång reser Paper Province tillsammans med klustermedlemmarna UMV Coating Systems, OptiPack, Brobygrafiska och Rottneros Packaging. Från Sverige deltar också Business Sweden, RISE, innovation Skåne och Liplid AB.

Förutom att berätta om möjligheterna med fossilfria förpackningar av skogsråvara, är trendspaning en central del i deltagandet.

— Det är en viktig del av syftet med mässan. Därför får alla svenska besökare med sig en tolk så att vi kan ta en rundvandring för att träffa de mest intressanta företagen och får veta hur de tänker kring förpackningsutveckling, trender och hållbarhet, säger Peter Edberg, projektledare och innovationsrådgivare på Paper Province.

Han lovar att dela med sig av sina fynd efter resan.

Sverige intar scenen

Under mässan erbjuds många intressanta föredrag. Bland talarna finns Paper Province som tillsammans med flera andra kommer att berätta om det senaste från Sverige. Samtliga 150 platser är bokade.