Pandemin stoppar inte Hotspot

Sedan 1998 har studenter och utställare nätverkat på Karlstads universitets årliga jobbmässa. År 2021 är inget undantag – fast den här gången genomförs mässan via en digital plattform.
– Vi räknar med ett stort intresse från våra studenter för att delta på det nya och säkra sättet, säger Julia Strandman, projektledare för Hotspot.

Ett femtiotal utställare är anmälda, varav flera av Paper Province medlemsföretag. Och själva är vi förstås med och bemannar en digital monter och träffar alla studenter som är nyfikna på att veta mer om den skogliga branschen och vilka jobbmöjligheter som finns.

– En pandemi kan inte stoppa Hotspot. Jobbmässan har växt stadigt sedan slutet av 1990-talet och är till för att våra studenter ska kunna samverka och nätverka med arbetsgivare i Värmland och utanför länets gränser. Vi kör och vi gör det med glädje, säger Julia Strandman.

Under mässdagen kommer föreläsaren Anders Hansen till den digitala plattformen. Han är läkaren, psykiatrikern och författaren som bland annat skrivit böcker och gjort tv-serier om hur hjärnan fungerar.

Paper Province är huvudsponsor till mässan tillsammans med Karlstads kommun och Compare.