Wood Talk: Lyckad exportsatsning – de här stöden finns att få.
Datum: 21/10 - 22/10

Wood Talk: Lyckad exportsatsning – de här stöden finns att få.

Äntligen har det blivit dags för ännu ett Wood Talk – vår digitala seminarieserie. Den här gången ska vi prata om export och vilka stöd och möjligheter som finns för företag som börjat fundera på att ta sig utanför landets gränser.

Samtalet leds av Gunnar Hellerström, projektledare och innovationsrådgivare på Paper Province och med sig har han Benjamin Nykvist från Region Värmland och Anders Eliasson, Program Manager; new materials på Business Sweden.

Guide till finansiering

Benjamin Nykvist, Region Värmland, kommer lotsa oss genom det statliga exportfrämjandet och vilka stöd som finns att tillgå för företag som vill gå mot en exportsatsning.

Du kommer få en genomgång av de fem stora offentligt finansierade aktörerna och deras erbjudande. Dessutom kommer du få veta mer om aktuella stöd som finns på regional nivå.

Anna Långström på Exportkreditnämnden, EKN, kommer att prata om hur du som företag kan försäkra dig mot risken att inte få betalt och ge dig bättre möjlighet till finansiering.

Anders Eliasson, Business Sweden, deltar för att berätta om hur man jobbar med att lyfta biobaserade material internationellt.

Självklart trendspanar vi kring den globala efterfrågan på biobaserade, innovativa produkter och vilka eventuella utmaningar som finns. 

Du är varmt välkommen att delta med idéer och frågor under seminariet i vår chatt.

NÄR: 21 oktober klockan 15:00-15:30

VAR: Online via Zoom.

Ingen föranmälan krävs och seminariet är kostnadsfritt.

Här kommer du till mötet!

Tidigare Wood Talk

Har du missat våra tidigare Wood Talk? Du hittar de inspelade versionerna här