Wood Talk: Jämställdhet i byggbranschen
Datum: 6/5

Wood Talk: Jämställdhet i byggbranschen

Den 6 maj är det dags för Wood Talk, Paper Province digitala seminarieserie, att titta närmre på jämställdhet på jobbet och samtidigt inspirera till förändring.

Under det halvtimmes långa webbinariet som leds av Elin Appel kommer vi fokusera på hur det egentligen står till med jämställdheten inom branschen. Men framför allt kommer vi genom intressanta samtal att lyfta två initiativ som arbetar för att förändra jargong och mentalitet i en klassiskt mansdominerad miljö.

Med oss har vi Roger Sandgren som är kommunikationsansvarig på TL Bygg som står bakom initiativet Sila Snacket. Initiativet har fått stor uppmärksamhet och är bland annat nominerat till Stora Kommunikationspriset i kategorin “bästa förändringskommunikation” 2022. TL Bygg är även finalister i utnämningen Årets Byggföretag 2022 som delas ut av Byggföretagen.

Medverkar gör även William Stensönes, lokalförvaltningen Göteborg Stad, som är en av upphovspersonerna bakom Färdplan för en jämställd byggprocess. Ett projekt som bland annat har kartlagt vilka hinder och möjligheter som finns att bedriva effektivt jämställdhetsarbete på en byggarbetsplats och samtidigt nå underentreprenörer. Men William har även gjort en resa på det personliga planet, från hon till han, som har givit honom unika erfarenheter kring bland annat jämställdheten.

NÄR: 6 maj klockan 9.00 – 9.30

VAR: Online via zoom.

ANMÄLAN: Gör du här!

GÅ MED I WEBINARIET: klicka här för att ansluta direkt utan anmälan!

Att delta är gratis.

Om de medverkande:

Roger Sandgren på TL Bygg och projektansvarig för initiativet Sila Snacket.

Roger Sandgren är kommunikationsansvarig hos byggentreprenören TL Bygg samt projektansvarig för initiativet Sila Snacket. Sila Snacket arbetar för schysstare arbetsplatser med fokus på att skapa en mer inkluderande jargong. En jargong som får alla att trivas, må bra och känna sig välkomna. Han kommer berätta om initiativet, varför kommunikationen är en viktig del av arbetet och sina egna upplevelser av byggbranschen.

 

 

William Stensönes har tagit fram färdplan för en jämställd byggprocess.

William Stensönes, jobbar som projektledare på Lokalförvaltningen, Göteborg Stad och som föreläsare där han föreläser om sin personliga resa från hon till han. Tillsammans med Hanna Johansson, ByggDialog AB, och Victoria Sundquist, Chalmers tekniska högskola, har William drivit projektet ”En jämställd byggprocess för en attraktiv byggbransch” som utmynnat i en konkret färdplan för hur byggföretag av alla storlekar kan gå till väga för att bli mer jämställda.

 

 

 

Har du missat våra tidigare Wood Talk? Du hittar de inspelade versionerna här

Image

Elin Appel

Projektledare

+46 (0)72 556 66 97

elin.appel@paperprovince.com