Wood Talk: Fossilfria förpackningar
Datum: 21/4

Wood Talk: Fossilfria förpackningar

Suget efter miljövänliga förpackningar är större än någonsin. På detta Wood Talk pratar vi om trenderna inom förpackningsindustrin och träffar några av företagen som driver den klimatsmarta utvecklingen.

Fiberbaserade förpackningar är en viktig möjliggörare i den miljövänliga och cirkulära ekonomin. På det här seminariet lägger vi fokus på livsmedelsförpackningarnas betydande roll för att minska matsvinn, öka återanvändning av resurser och förenkla materialåtervinning.

Gäster är Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs, Ulrik Fauhlér, vd på Optipack, som berättar varför de målmedvetet minskar användandet av fossilbaserade förpackningsmaterial och ökar användningen av fiberbaserade material i sina verksamheter. Vi får också träffa Tom Larsson, säljchef på UMV Coating Systems som samarbetar med företag och forskare för att utveckla gröna förpackningslaminat.

Programledare från Paper Province är Peter Edberg, projektledare med fokus på förpackningar.

Från vänster: Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs, Ulrik Fauhlér, vd på Optipack , samt Tom Larsson. säljchef på UMV Coating Systems gästar Wood Talk 21 april för att prata om utveckling av fossilfria förpackningar.

NÄR: 21 april klockan 15.00 – 15.30
VAR: Online via Zoom. Länk till webinariet >

Ingen föranmälan krävs och seminariet är kostnadsfritt.

Kommande Wood Talk

26 maj: Trendspaning i en föränderlig värld – klustrets roll idag och imorgon

23 juni: Framgångsrik tjänstefiering

Inspelning från Wood Talk

 

Har du missat våra tidigare Wood Talk? Du hittar de inspelade versionerna här >