Wequality del 2 – Jämställdhet när vi tar skogen in i framtiden
Datum: 23/9

Wequality del 2 – Jämställdhet när vi tar skogen in i framtiden

Företag inom skogsnäringen arbetar som andra branscher aktivt med frågor kring jämställdhet, det är numera en självklarhet. Men vad tycker framtidens arbetskraft? Gör företagen tillräckligt för en riktig förändring, eller finns det mer att önska? Finns det kanske andra, effektivare sätt att förändra som vi ännu inte testat? Det tar Paper Province reda på under två handlingskraftiga halvdagar i september tillsammans med våra medlemmar.

Att jämställdhet är viktigt är vi överens om. Ändå är det flera av våra medlemsföretag som lyfter utmaningen i att hitta kvinnliga sökanden till sina lediga tjänster. Inom den svenska skogsbranschen är andelen kvinnliga anställda bara 25 procent och inom papper och massaindustrin är det ännu lägre: 21 procent. Vi vet läget och har det högt prioriterat på våra agendor. Men sen då? Vad gör vi?

8 och 23 september samlar vi representanter från våra medlemsföretag för att råda bot på vår ojämställda bransch. Vi har också bjudit in framtidens arbetskraft och tänker fråga dem hur bra vi är på jämställdhet, på riktigt. Och vi tänker även låta dem ställa frågor till er i branschen och vara en central del i att hitta lösningarna.

Det blir två resultatinriktade workshops där vi samskapar för en jämställd industri där alla får växa. Du som arbetar i ett av våra medlemsföretag och som vill göra skillnad är välkommen. Det finns bara ett krav och det är att du tar med dig en kollega av motsatt kön som också vill gå från ord till handling. Vi vill att du bjuder med någon som är så olik dig som möjligt. Kanske en person som har en helt annan roll i företaget än du, eller någon från en annan åldersgrupp eller etnicitet? För vad är poängen med att diskutera inkludering och jämställdhet om vi inte inkluderar?

Fokus kommer att ligga på handling och kreativa lösningar. Tillsammans kan vi göra skillnad!

NÄR:
8 september klockan 9.00 – 12.00: Utmaningen
23 september klockan 9.00 – 12.00: Lösningarna
VAR: Digitalt via Zoom
ANMÄLAN: Görs här senast 7 september. Det går också bra att registrera sig genom att mejla till info@paperprovince.com

Eventet är kostnadsfritt och endast öppet för medlemsföretag i Paper Province.

Image

Sandra Sundbäck

VD

+46 (0)70 259 95 62

s.sundback@paperprovince.com