Var med och tänk kring framtidens system för pappersmuggar med BillerudKorsnäs
Datum: 29/10

Var med och tänk kring framtidens system för pappersmuggar med BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs och FPInnovations anordar en workshop 29 oktober och vill ha med dig som är intresserad av miljö, förpackningar, mat, biobaserade material och innovation. Dina erfarenheter som konsument är också av intresse. Det blir en kväll om engångsartiklar och innovation och hur vi vill att framtiden ska se ut. Välkommen!

Snabbmatförpackningar i allmänhet och specifikt papperskoppar utgör ett problem genom att de genererar stora mängder skräp, speciellt i i stora städer. Koppen är idag uppbyggd av material som kan återvinnas på ett bra sätt, speciellt de högkvalitativa nya pappersfiber i koppen kan återanvändas i andra föremål. En utmaning är plasten som laminerats till materialet. Arrangörerna hoppas att framtida koppar har en integrerad skogsbaserad barriär men ännu är detta inte möjligt rent tekniskt. Det skulle därför vara en fördel om polymeren lätt kunde separeras av konsumenten när muggen använts. Återvinningsbarheten hos de värdefulla pappersfibrerna skulle öka och avfallet skulle minimeras samtidigt som resterna hanteras.

Vi inbjuder dig att delta i en av två gemensamma workshops som hålls på bägge sidor av Atlanten där BillerudKorsnäs och FPInnovations adresserar NextGen Cup Challenge.
Du är varmt välkommen att arbeta tillsammans med oss för att lösa en stor utmaning vilket gör träfibrer till ett ännu bättre alternativ för ett hållbart liv. Workshopen kommer att fokusera på hur du som en initierad konsument skulle tänka på när det gäller att skapa framtida pappersbägare. Vi bjuder också på en introduktion till ämnet och snacks. Antalet deltagare är begränsat så anmäl dig direkt om du har lust att vara med.

Vad:Workshop med BillerudKorsnäs och FPInnovations på TRÄ i inre hamn för att svara på Starbucks NextGen Cup Challange
Var: TRÄ Butik & Galleri Magasin 2, Inre Hamn Karlstad
När: Måndag 29/10 18.30-20.00 ca
Anmälan: sker via email till Lars Sandberg, Lars.Sandberg@billerudkorsnas.com
Arrangör: BillerudKorsnäs