Var med och påverka du också
Datum: 3/4

Var med och påverka du också

Torsby är energirikt på många sätt. Ett starkt motorintresse präglar kommunen som ligger i topp som en av de biltätaste i Sverige. Här arrangeras till exempel Rally Sweden, rallycross-EM och SM-tävlingar i folkrace och crosscart. Det finns en populär flygplats och en omlastningscentral.

Nu är det viktigt att vi är med på tåget och tänker till. I Torsby finns redan en elbilsflotta och kommunen utmärker sig som en av de laddstolpstätaste i Sverige. Vi måste fortsätta på det spåret.

Hur kan vi öka elbilsanvändningen? Vilka alternativa bränslen finns till bil och flyg? Hur kan vi tänka nytt när det gäller uppvärmning? Kort sagt; hur kan vi ta Torsby ett steg närmare det fossilfria samhället?

Alla kan vara med och bidra med tankar och idéer kring det energirika Torsby – föreningar, företag, politiker, kommun och skola. Alla kan dra sitt strå till stacken.

Tillsammans hittar vi de bästa lösningarna

Därför bjuder vi nu in till en workshop. Målsättningen är att få fram idéer som vi kan arbeta vidare med. Idéer som stärker regionens utvecklings- och innovationsförmåga inom grön energi. Tillsammans hittar vi de bästa lösningarna för hur vi ska använda energin på bästa sätt i framtiden.

Du får lära dig mer om bioekonomi och har möjlighet att vara med och påverka kommande projekt.

Tillsammans tar vi oss närmare målet – en fossilfri miljö och ett grönare Torsby.

Vi hoppas att du vill vara med. Ditt bidrag är värdefullt!

NÄR: 3 april, klockan 15-19

VAR: Sahlströmsgården Hotell & Restaurang, Torsby

ANMÄLAN: görs här, senast den 28 mars.

Vi bjuder på förtäring (meddela eventuell matallergi).