Vad krävs för en klimatsmart återstart efter pandemin?
Datum: 30/6

Vad krävs för en klimatsmart återstart efter pandemin?

Hur vi får till en klimatsmart återstart efter månader av nedstängning? Vilken roll kan satsningar på forskning och innovation ha, både i Sverige och på den internationella arenan? Medverkar gör bland andra näringsminister Ibrahim Baylan, Johan L. Kuylenstierna, Klimatpolitiska rådet, och Niklas Gustafsson, Volvo Group. Välkommen till ett webbinarium arrangerat av Energimyndigheten och Vinnova.

Vilka satsningar kan vi göra för att gå stärkta ur krisen och snabba på omställningen till ett hållbart och klimatsmart samhälle? Det är en central fråga som är aktuell just nu när Sverige och världen börjar planera för att öppna upp igen efter månader av global nedstängning. Vissa menar att vi snabbt kommer att fortsätta i gamla hjulspår som om inget har hänt samtidigt som mycket talar för att det nya normala kommer att skilja sig väsentligt från det gamla normala. Vad händer i omvärlden, och vad gör våra grannländer?

Vinnova och Energimyndigheten har båda uppdraget att stärka omställningen till ett hållbart samhälle bland annat genom satsningar på forskning och innovation.

Agenda

Moderator – Viktoria Raft
Hur tar vi vara på krisen? – Behovet av omställning och att satsa framåt; Darja Isaksson, gd Vinnova, och Robert Andren, gd Energimyndigheten.
Vad görs i våra grannländer? – Exempel från Norge och Finland
Vilka behov ser näringslivet för att få till en klimatsmart återstart?
Diskussion – Deltagarpanel

Under webbinariet kommer det att finnas möjlighet att ställa frågor via www.menti.com.

NÄR: 30 juni, kl 11.00-12.00
VAR: Online
ANMÄLAN: Görs här >