Student! Pitcha om morgondagens innovation från skogsindustrin – vinn 10000 kronor
Datum: 16/2

Student! Pitcha om morgondagens innovation från skogsindustrin – vinn 10000 kronor

I samband med Hotspot på Karlstads universitet bjuder Skogsindustrierna in studenter till en pitch-tävling med en prispott på 10 000 kronor.

Pluggar du på Karlstad universitet? Samla dina kompisar eller anmäl dig själv och var med och tävla om en prispott på 10 000 kronor samtidigt som du visar hur din kunskap kan bidra till en hållbar framtid. Under eventet kommer du få träffa representanter från BillerudKorsnäs samt forskare från KAU.

Skogen – för en hållbar framtid

Med skogens förnybara råvara, som tar upp stora mängder koldioxid när den växer, har skogsindustrin en fantastisk möjlighet i utvecklingen mot en hållbar framtid. Redan idag skapas innovationer från skogen som ersätter plast och fossila produkter, som till exempel textil från skog, höghus i trä och flaskor i papper.

Men för att nå hela vägen behövs dina kreativa idéer.

Event på Zoom

Eventet kommer att genomföras på Zoom kvällen innan HotSpot och alla som deltar aktivt får ett presentkort på hemkörd mat efter eventet.

Kvällen inleds klockan 17:00 med presentationer från företag och forskare. Från Paper Province deltar projektledare Peter Edberg och pratar om innovation i skogsindustrin.

Pitcha i två minuter

Under kvällens andra del kommer du tillsammans med andra studenter i grupper ta fram en pitch på två minuter för morgondagens innovation från skogsindustrin.

Kvällen avslutas med att alla grupper pitchar sina idéer för representanterna som inledde kvällen. Den grupp som får högst genomsnittligt betyg vinner 10 000 kronor att dela på.

Ta din chans att under en kväll få träffa spännande arbetsgivare som arbetar för en hållbar framtid, samtidigt som du kan få ta del av prispotten.

Delta utan att tävla

Vill du delta utan att tävla och bara lyssna på föredrag och pitcher går det också bra. Fyll i anmälningsformuläret och klicka i “delar utan att tävla” (är du inte student så skriv bara företagsnamn eller dylikt istället för ämne i anmälningsformuläret).

Läs mer och anmäl dig här

NÄR: 17 febriari klockan 17.00 – 19.30
VAR: Digitalt via Zoom