ProcessTeknik 2022 – Träffa Paper Province och medlemsföretag
Datum: 18/10 - 20/10

ProcessTeknik 2022 – Träffa Paper Province och medlemsföretag

Vi befinner oss på en resa mot ett hållbart och cirkulärt samhälle. Processindustrin utgör en viktig och central del av den resan. Trots sina många branschgrenar förenas industrin i gemensamma utmaningar, behov och tekniker. ProcessTeknik i Göteborg 18 -20 oktober är mötesplatsen för processindustrins gemensamma lösningar och Paper Province tar med tre medlemsföretag upp på scenen för att visa att smarta företag gör det tillsammans.

På agendan 2022 står energiutmaningen, material- och råvaruförsörjningen och den hållbara industrin. Bland våra besökare, utställare och partners återfinns branschens experter och de pusselbitar som behövs för morgondagens smarta lösningar och samarbeten.

ProcessTeknik är mötesplatsen för processindustrin och en plats där vi belyser gemensamma utmaningar kring energi, hållbarhet, produktion och cirkularitet. Här hittar du den senaste tekniken, produktionsutrustningen och lösningarna som är relevanta för såväl hela industrin som din specifika bransch. Genom nya allianser, kunskaper och innovationer får du det du behöver för att kunna genomföra ditt uppdrag och för att vi tillsammans ska kunna utveckla industrin.

ProcessTeknik tar plats på Svenska Mässan i Göteborg 18-20 oktober 2022 och Paper Province kommer att finnas på plats på scenen för att prata om hur vi samlar industrin i resan till ett fossilfritt samhälle.

Läs mer om alla utställare, scenprogrammet och mässan här: processteknik.info

NÄR: 18 – 20 oktober
VAR: Svenska Mässan i Göteborg
ANMÄLAN: Gratis entré och du hittar anmälan här: processteknik.info/hem/biljetter

Om Paper Province medverkan

Temat för Paper Province program på scenen är Resurssmart industri – Smarta företag gör det tillsammans

Vi tar plats på mässscenen tillsammans med Somas, Biosorbe och AFTY den 18 oktober klockan 13:25-14:30.

Välkommen att ta del av tre berättelser om digitalisering, öppenhet, innovation och samverkan som lyfter industrin till nya höjder.

Framgångssagan om Biosorbe blev verklighet genom industrinära samarbeten. Nyligen invigde startupbolaget sin första fabrik intill massabruket Rottneros och satte därmed en helt ny industri på den svenska kartan. Vd Lars-Erik Sjögren berättar om klivet från KTH-forskning till cellulosabaserade produkter för en världsmarknad. En berättelse om vikten av att rota sig på rätt ställe, öppna industridörrar, lönsamma symbioser och en värmländsk abborre.

Vill du veta varför etablerade industrier och aktörer tjänar på att stötta unga bolag och nya tekniker? Under flera år har AFRY hjälpt sina kunder att ta idéer från labbmiljö till fullskalig produktion, eftersom man insett att nytänk driver industrin framåt. Jonas Kihlman som är Head of Development Area New Technologies & Start-up Companies på AFRY delar med sig av lärdomar och reflektioner kring uppskalning och industrialisering och hör varför startupbolag har en given plats i AFRYs strategi.

Att välja rätt ventil kan spara energi, tid och pengar. Men det behöver inte vara någon vetenskap att göra smarta val. Somas erbjuder sina kunder och samarbetspartners digitala tjänster som gör det tryggare och enklare att välja rätt ventiler, optimerade för just er produktion. Erik Djuvfeldt som är säljare på Somas delar med sig av några exempel på hur smarta lösningar, bra dialog och effektiva verktyg gör att vi blir mer resurseffektiva, tillsammans.

Sandra Sundbäck, paper Province, Erik Djuvfeldt, Somas, Jonas Kihlman, AFRY och Lars-Erik Sjögren, Biosorbe