Papermakers night
Datum: 28/11

Papermakers night

Nätverka med branschkollegor, inspireras av spännande talare och ät god mat. Torsdagen den 28 november är det åter dags. Varmt välkommen till Papermakers Night!

Papermakers Night är en lång tradition med årliga event skapad för att förse branschen med en avslappnad arena där man kan knyta nya kontakter, vårda befintliga, äta god mat, och låta sig inspireras av föreläsare. Branschen har i takt med Paper Province breddats och omfattar idag hela den skogliga bioekonomins led i kedjan.

Organisatoriska mellanrum

Det pratas mycket om samverkan och hur man på så vis kan uppnå positiva effekter. Och visst är det så, tillsammans blir vi starkare och effektivare. Men i alla lägen når vi trots det inte önskad effekt. Det uppstår organisatoriska mellanrum. Det är när en fråga, person eller ett problem hamnar mellan två eller fler organisationer. Där var och en inte kan hantera ärendet utan måste samverka och det uppstår ovisshet om vem ansvaret ligger hos.

Under Papermakers Night bekantar vi oss djupare med “Organisatoriska mellanrum – om behoven av ett nytt ledarskap”. Mats Tyrstrup, forskare vid Handelshögskolan i Stockholm, ger en insikt i en rad utmaningar som måste hanteras om vi vill se en positiv samhällsutveckling. Så som klimatfrågan, integrationen, hälsan men också gängkriminalitet och trygghet. Utmaningarna, menar han, handlar om en grundläggande och förbisedd omvandling av hur värden uppstår och förstörs i det postindustriella samhället. Genom sin teori om organisatoriska mellanrum, som förklarar varför samordning över organisatoriska gränser tenderar att misslyckas trots att alla ropar efter mer samverkan, tar han sig an problematiken.

Mats är forskare vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har bland annat tillbringat mycket tid med processledare i en rad olika Vinnväxt-initiativ.

NÄR: 28 november
VART: Elite Stadshotellet Karlstad
KOSTNAD: 495 kr medlemmar, 795 kr ej medlemmar
ANMÄLAN: Anmäl dig här
Sista anmälningsdag 19 november. OBS! Ej avanmäld plats faktureras.

Mer information om kvällen sker löpande.