Onlineutbildning om industriell symbios
Datum: 2/6 - 4/6

Onlineutbildning om industriell symbios

Föreställ dig ett samhälle där vi delar på resurserna. Inte bara på ett privat plan, utan också inom industrin. Det kan bli verklighet genom industriell symbios, där restflöden används som resurser för nästa led och därmed ger liv åt nya affärsidéer som är miljömässigt och ekonomiskt hållbara!

Som Som projektpartners inom Baltic Industrial Symbiosis är vi på Paper Province glada över att kunna bjuda in dig till en onlineutbildning inom industriell symbios.

Utbildningen leds av experter från Linköpings Universitet och förutom att ge kunskap om relevanta områden kommer den interaktiva utbildningen att erbjuda möjligheter till dialog, praktiska övningar och erfarenhetsutbyte deltagare emellan.

Syftet med dagarna är att ge en introduktion till området och efter genomförandet tilldelas ett certifikat, ”Industrial Symbiosis Facilitation Training”, utfärdat av Linköpings universitet. För intresserade erbjuds också möjligheten att arbeta med praktiska uppgifter de efterföljande veckorna efter utbildningen, för att sedan ha ett uppföljande möte där prestationer, utmaningar och upplevelser diskuteras.

NÄR: 2 – 4 juni mellan klockan 09.00 – 12.00
VAR: Online
ANMÄLAN: Mejla din intresseanmälan till m.natonska@paperprovince.com. Ange namn, organisation och kontaktuppgifter.

Program

Dag 1
Introduktion till industriell symbios med konkreta exempel. Interaktiv övning.

Dag 2
Primärt för företag. Genomgång av faktorer som skapar eller bryter symbiotiska relationer. Interaktiv övning.

Dag 3
Primärt för faciliterande organisationer, till exempel kommuner och kluster. Tillvägagångssätt och verktyg för facilitering av industriell symbios. Ett flertal verktyg kommer att presenteras, bland annat resultatet av ett regionalt Living Lab. Interaktiv övning.

 

Image

Maria Natonska

Projektledare

+46 (0)76 803 08 03

m.natonska@paperprovince.com