Grön grafen och karboniserat lignin
Datum: 11/3

Grön grafen och karboniserat lignin

Nu ges chansen att ännu en gång doppa tårna i ligninets värld. LignoCity bjuder in till ett webbinarium med temat grön grafen och karboniserat lignin.

Under en timme får vi bekanta oss med ännu fler av ligninets potentiella användningsområden. Omid Hosseinaei som är forskare och arbetar med ligninbaserat material vid RISE, kommer att berätta om karboniserat lignin och vi lära känna Bright Day Graphene som berättar om sitt gröna grafen. De själva beskriver materialet som ett material för framtiden med enastående värme- och elektriskledningsförmåga.

Karboniserat lignin

Tack vare sitt höga kolinnehåll är lignin en attraktiv förnyelsebar resurs för tillverkning av olika karboniserade material såsom aktivt kol, olika typer av kolfibrer, kolskum, kimrök och grafen. Omid Hosseinaei som forskar och arbetar med ligninbaserade material vid RISE Research Institutes of Sweden ger oss en sammanfattning inom området.

Grön grafen för högteknologiska applikationer

Vad är grön grafen, vad kan den användas till och vilka är framtidsmöjligheterna? Anna Carlsson, CTO, grundare av start-up företaget Bright Day Graphene AB berättar om hur de utvecklade supermaterialet grafen från lignin. Hon bjuder också på  en inblick i verksamheten och deras för att lansera sitt gröna grafen och nå marknaden.

När: 11 mars kl. 14
Var: Zoom, klicka här för att registrera dig

Obs! Webbinariet sänds på engelska.

Startdatum: 11/3, kl. 14:00

Image

Malin Hildén

Communications Officer

+46 (0)70 219 08 98

malin.hilden@paperprovince.com