Från idé till marknad – ligninets möjligheter och utmaningar
Datum: 15/4

Från idé till marknad – ligninets möjligheter och utmaningar

Välkommen till LignoCitys webbseminarium om möjligheter och utmaningar med utvecklingen av det skogsbaserade materialet lignin. Vi tittar bland annat närmare på hur man kan öka värdet på ligninet när man går från idé till marknad.

Utmaningar och möjligheter att utveckla och använda lignin för olika applikationer

Ewellyn Capanema på RISE har stor kunskap inom ligninkemi och applikationer. Hon deltr under webbinariet för att ge en inblick i möjligheterna att använda och utveckla lignin. Ewellyn har en doktorsexamen i kemi och tjugo års erfarenhet av biobaserad produktutveckling, inklusive massa och bioraffinaderi, grundläggande teknologier.

Öka värdet på lignin från idé till marknad

Sami-Pekka, försäljningsdirektör på MetGen, ett företag med kärnkompetens inom genteknik och syntetisk biologi, kommer att ge sitt perspektiv på hur man kan öka värdet av lignin när man gör resan från idé till marknad. Sami-Pekka har arbetat inom massa- och pappersindustrin och organisationer för specialiserade kemiska lösningar. De senaste sex åren har han tillhandahållit enzymatiska lösningar till flera branscher och arbetat med affärsutveckling av MetGens nya biomassevaloriseringsteknik.

Webbinariet ger inte bara en inblick i bland annat hur ligninet kan skapa ett högre värde när du går från idé till marknad. Du får också möjlighet att ställa frågor i chatten som besvaras av föreläsarna i slutet.

OBS! Webbinariet hålls på engelska.

NÄR: 15 april, kl 14.00-15.00

Vart: Digitalt via Zoom

Anmälan: Görs här