Forum för Bioekonomi 2021
Datum: 20/4

Forum för Bioekonomi 2021

Den 20 april är det dags för årets upplaga av Skogsindustriernas event Forum för Bioekonomi – en del av Skogsnäringsveckan 2021. Ett tillfälle då skogsnäringen, politiker och beslutsfattare diskuterar den cirkulära bioekonomins möjligheter och utmaningar.

Att de tre hållbarhetsdimensionerna är beroende av varandra betyder att vi inte kan fokusera på bara en av dem. Samtliga; den sociala, ekonomiska och den ekologiska, behövs för en hållbar utveckling. Med detta som utgångspunkt kommer vi i år att fördjupa oss i ämnena hållbar konsumtionen och hållbart skogsbruk. Hur påverkas och bidrar företag, medborgare och beslutsfattare? Dagen bjuder på kunskap, framtidsspaningar och debatter.

Nytt för i år är att du också ges möjlighet att välja ett fördjupningspass – antingen med fokus på konsumtion eller på skogsbruk.

Medverkanden

Skogsindustriernas vd Viveka Beckeman är värd, och moderator är Niklas Ekdal, journalist, programledare och författare. Redan nu kan man presentera tre av årets talare; Maria Wetterstrand, samhällsdebattör och ledamot i programstyrelsen för Mistra Digital Forest, Jonas Carlehed, hållbarhetschef på IKEA Sverige samt näringsminister Ibrahim Baylan.

Digitalt eller fysiskt möte?

Arrangören följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och planerar i skrivande stund för ett helt digitalt Forum för Bioekonomi. Om det blir möjligt att även delta på plats har finns goda förutsättningar för detta med luftiga lokaler på Stockholm Waterfront Congress Centre. Skogsindustrierna tar därför in intresseanmälan för att delta på plats, om smittläget tillåter.

Programmet presenteras inom kort, men du kan säkra din plats redan nu. Häng med på en dag fylld av nya insikter och mycket energi.

NÄR: 20 april klockan 10.00-15.00
VAR: Digitalt
ANMÄLAN: Görs här