Följ med på Paper Province-resan och träffa företag
Datum: 7/11

Följ med på Paper Province-resan och träffa företag

Du som läser till ingenjör på Karlstads universitet har nu möjlighet att följa med på årets Paper Province-resa. Det är en dag fullproppad med möjligheter att knyta värdefulla kontakter, lära sig av andra ingenjörer, besöka framgångsrika företag och få en bättre insikt i det som är viktigast för oss – skoglig bioekonomi.

Några av de som tidigare följt med på resan arbetar idag på något av våra medlemsföretag. Andra har skrivit sitt examensarbete eller gjort sin praktik i Paper Province, tack vare de kontakter som skapades. Häng med du också så får du se vilka spännande karriärvägar som finns.

Dagen är helt kostnadsfri. Den börjar med att du kliver på en buss som plockar upp er vid KAU och tar med er till tre av våra närmare 100 framgångsrika medlemsföretag och träffa unga ingenjörer och företagsrepresentanter från sju av dem.

I år får ni se er om hos SOMAS, BillerudKorsnäs Gruvön som nyligen invigde sin nya kartongmaskin samt Valmet. Ute på plats kommer ni även att träffa BTG, Nordic Paper, Cowi och Karlstads Energi. De kommer alla ge er en insikt i deras verksamhet och hur det kan vara att arbeta som ingenjör hos dem. Dagen knyts ihop med en smaskig buffé, varpå ni får möjlighet att mingla med representanter från företagen som varit med under dagen. Detta brukar vara en mycket uppskattad dag, så ta chansen, anmäl dig nu! Platserna är begränsade.

NÄR: Torsdag 7 november
VART: Vi hämtar och lämnar vid Pressbyrån intill KAU
PRIS: Resan är kostnadsfri. Dock är det viktigt att du avanmäler dig (m.hilden@paperprovince.com)om du får förhinder. Vid avanmälan från och med 1 november tar vi ut en kostnad på 250 kr om du inte hittar någon som ersätter dig. Uteblir du utan avanmälan faktureras du istället 500 kr.

ANMÄLAN: Görs här senast torsdag 31 oktober (för reservplats/sen anmälan mejla m.hilden@paperprovince.com)

OBS! Samtliga föredrag och rundvandringar under dagen hålls på svenska. Vid hårt tryck på platserna kommer de som kommit längst i utbildningen få förtur, det innebär t ex att du som läser första året kan bli reserv, du är dock välkommen att anmäla dig.

Program

08.50 Samling vid bussen som avgår från Pressbyrån intill KAU
09.00 Avfärd från universitetet
09.45 Besök hos SOMAS, presentationer, rundvandring och fika. Här träffar du även BTG, Nordic Paper Bäckhammar, BillerudKorsnäs Gruvön
12.00 Lunch och rundvandring på BillerudKorsnäs Gruvön
14.30 Besök på Valmet med fika, presentationer och rundvandring. Här träffar du också Karlstads Energi och COWI
16.30 Nöjesfabriken – Bar Teatral – middag och mingel
18.20 Tillbaka vid KAU (de som vill kan stanna kvar i stan)