Final för innovationstävlingen What Wood You Do
Datum: 24/9

Final för innovationstävlingen What Wood You Do

Välkommen till finalen av den internationella innovationstävlingen What wood you do den 24 september.

Finalen livesänds från Värmlands museum och du kan ta del av de sex finalisternas pitchar och prisutdelningen online, bekvämt från din egen dator. Det ges också flera tillfällen att ställa frågor till finalisterna.

NÄR: 24 september klockan  13.00 – 17.00 med 45 minuters paus mellan klockan 15.15 och 16.00 för juryns överläggande.
VAR: Online via whatwoodyoudo.eu/thefinal
FÖRANMÄLAN: Gör du här >

AGENDA FÖR WEBSÄNDNING
13:00-13:15 Introduktion
13:15-15:15 Pitchar från sex 6 finalister, frågor och svar
15:15-16:00 Juryns överläggande/ livesända intervjuer med finalisterna
16:00-17:00 Prisutdelning

Vill du delta på finalen på plats på Värmlands museum? Vi har ett begränsat antal platser för detta och finalister och jurymedlemmar har förtur. För att anmäla ditt intresse kan du mejla till a.aman@paperprovince.com.

Finalisterna

Tävlingen What wood you do lanserades i mars för att hitta nya lösningar som skyndar på övergången till ett fossilfritt samhälle. Sex finalister har valts ut bland 50 bidrag från 10 länder:

Biosorbe: En cellulosabaserad teknologi som absorberar fett, bakterier och olja.

Wood Tube: Patenterade pappersreglar som kan ersätta stålreglar i innerväggar – spar pengar, minskar utsläpp och förbättrar arbetsmiljön för snickare.

FineCell: Ny teknik för att producera nanocellulosa i form av ett torrt pulver – lättare att integrera och använda i förpackningar och andra industrier.

Nordluft: Ett drönarbaserat spridningssystem för skogsbruk och jordbruk, som kombinerar högkapacitetsdrönare, en markbil och AI-drivet styrsystem.

Arboair: En skogsskanningsteknik med 4K-kameror och färgskiftanalys för att upptäcka infekterade eller stressade träd.

Silvibio: En ny biobaserad fröbeläggning, som ger en källa till fukt och långvarig näring för att öka plantors grobarhetsgrad med upp till 40 procent i torra förhållanden.

Juryn består av representanter från Stora Enso, Paper Province, Gunnar Sundblads Stiftelse, Business Värmland och Sveaskog.

Läs mer på whatwoodyoudo.eu