En jämställd byggbransch!
Datum: 28/9

En jämställd byggbransch!

Vad har vi att vinna på en mer jämställd byggbransch? Det utforskar Göteborgs Stad på detta webbinarium 28 september.

Möt lokalförvaltningens William Stensönes, biträdande byggprojektledare och ivrare för en jämställd byggbransch, samt Malin Albrektsson, utvecklingsledare mänskliga rättigheter och jämlikhet, i ett samtal om varför jämställdhet verkligen borde ligga i topp på byggföretagens agenda.

– Alla aktörer behöver engagera sig i jämställdhetsarbete för att vi ska kunna nå regeringens mål om att 25 procent av de som nyanställs inom bygg- och anläggningsbranschen är kvinnor år 2030, menar William som är en av författarna till rapporten ”En jämställd byggprocess för en attraktiv byggbransch” som släpptes tidigare i vår.

Med ökad jämställdhet följer mer effektiva arbetssätt och innovationer. Könsintegrerade arbetsplatser har färre sjukskrivningar, ökad effektivitet, mindre personalomsättning, färre olyckor och färre konflikter mellan anställda. Byggbranschen behöver också bli mer jämställd för att säkra kompetensförsörjning: att kvinnor och unga attraheras till branschen och vill stanna kvar. Så jämställdhet är ingen kvinnofråga, det är en affärsfråga. Men hur gör man? William och Malin bjuder på konkreta tips på en färdplan för en jämställd byggbransch.

Lokalförvaltningen, projektavdelningen på Göteborgs Stad arrangerar detta webinarium inför framtida entreprenadupphandlingar, där jämställdhet kan vägas in. Man presenterar dessutom kommande investerings- och reinvesteringsprojekt där man kommer att upphandla entreprenörer.

NÄR: 28 september klockan 13.00-15.00
VAR: Online via Teams
ANMÄLAN: Görs här. Detta webbinarium har en begränsning på 75 deltagare. Detta för att säkerställa en bra kvalitet på kommunikationen. De 75 första anmälda får en kallelse till ett Microsoft Teams-möte dagen innan webinariet. Det finns en reservlista till webinariet, så om du får förhinder ser man gärna att du avbokar din plats så att en reserv kan få den.