Digital studentresa för blivande ingenjörer
Datum: 19/5

Digital studentresa för blivande ingenjörer

Läser du till ingenjör? Missa då inte chansen att träffa Antonia, Mustafa, Alicia och andra yrkesverksamma ingenjörer. Följ med på den digitala Paper Province-resan.

Du som läser till ingenjör på universitet och högskolor i hela Sverige har nu möjlighet att följa med på den digitala Paper Province-resan. Få en inblick i hur det är där ute i yrkeslivet, titta in hos framgångsrika företag och lär dig mer om det som är viktigast för oss – skoglig bioekonomi.

Träffa ingenjörer i yrkeslivet

Den 19 maj är representanter från sju av våra medlemsföretag med oss via Zoom. De flesta är ingenjörer och flera av dem har nyligen börjat sin yrkeskarriär. De berättar om resan från den akademiska världen till yrkeslivet och några av presentationerna varvas med digitala rundturer på företagen. Varje presentation avslutas med en frågestund där du som student kan ställa frågor via Zoom.

Kristine Seger som jobbar med framtidens kompetens på Paper Province är på plats i en studio hela dagen och samtalar med representanterna från företagen och er som deltar.

Fullproppat program

  • Paper Province vd Sandra Sundbäck inleder dagen med att berätta om Paper Province och hur hon själv hamnade i den skogliga branschen.
  • Antonia Eng berättar om sitt arbete som underhållsingenjör på Stora Enso Skoghalls bruk.
  • Ingenjörerna Marina Olsson och Henrik Rysjö på Technogarden pratar om deras verksamhet och rekryteringsbehovet i branschen.
  • Mostafa Ismail, ger en inblick i resan från studier i kemiteknik till arbetet som Graduate Engineering Trainee på Rottneros. Han tar oss även med på en rundtur i produktionen på bruket.

 

Efter lunchpausen:

  • Alicia Olausson, ger en inblick i livet som ingenjör på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk. 
  • Martin Lundqvist på Cellcomb, berättar om sitt yrkesliv och företagets miljövänliga produkter. Där får vi även följa med och kika in i produktionen.
  • Från BTG deltar Niclas Dahlman och berättar om sin yrkesroll på Säffleföretaget.
  • Vi får träffa Björn Ahlqvist, ingenjör på konsultföretaget Cowi.
  • Maria Natonska avslutar med att berätta om sin resa från ingenjörsstudier till en projektledartjänst på Paper Province.
  • Dagen knyts ihop med en tävling där ett flertal fina fina priser kan vinnas.

Ta chansen, häng med på resan!

Länken till evenemanget

NÄR: Onsdag 19 maj klockan 10.30-14.30
VAR: Online via Zoom. Klicka in HÄR➡️
PRIS: Kostnadsfritt
ANMÄLAN: Anmälan är stängd, men det finns gott om platser kvar och det är bara att logga in i mötet via länken ovan. Ni som anmält er redan får länken skickad till er via mejl