Digital studentresa för blivande ingenjörer
Datum: 19/5

Digital studentresa för blivande ingenjörer

Läser du till ingenjör? Missa då inte chansen att träffa Antonia Eng och Alicia Olausson och andra yrkesverksamma ingenjörer. Följ med på den digitala Paper Province-resan.

Du som läser till ingenjör på Karlstads universitet, Chalmers i Göteborg, KTH i Stockholm eller något annat universitet/högskola/YH-utbildning har nu möjlighet att följa med på Paper Province-resan, denna gång i digitalt format. En halv dag fullproppad med möjligheter. Få en inblick i hur det är där ute i yrkeslivet, titta in hos framgångsrika företag och lär dig mer om det som är viktigast för oss – skoglig bioekonomi.

Träffa ingenjörer i yrkeslivet

Den 19 maj är representanter från sju av våra medlemsföretag med oss via Zoom. De flesta är ingenjörer och flera av dem har nyligen börjat sin yrkeskarriär. De berättar om resan från den akademiska världen till yrkeslivet och några av presentationerna varvas med digitala rundturer på företagen. Varje presentation avslutas med en frågestund där du som student kan ställa frågor via Zoom.

Kristine Seger som jobbar med framtidens kompetens på Paper Province är på plats i en studio hela dagen. Hon håller ordning på tiden och samtalar med representanterna från företagen och er som deltar.

Fullproppat program

  • Paper Province vd Sandra Sundbäck inleder dagen med att berätta om Paper Province och hur hon själv hamnade i den skogliga branschen.
  • Antonia Eng berättar om sitt arbete som underhållsingenjör på Stora Enso Skoghalls bruk.
  • Ingenjörerna Marina Olsson och Henrik Ryhsjö på Technogarden pratar om deras verksamhet och rekryteringsbehovet i branschen.
  • Mostafa Ismail, ger en inblick i resan från studier i kemiteknik till arbetet som Graduate Engineering Trainee på Rottneros. Han tar oss även med på en rundtur i produktionen på bruket.

 

Efter lunchpausen:

  • Alicia Olausson, ger en inblick i livet som ingenjör på BillerudKorsnäs Gruvöns bruk. 
  • Martin Lundqvist på Cellcomb, berättar om sitt yrkesliv och företagets miljövänliga produkter. Där får vi även följa med och kika in i produktionen.
  • Från BTG deltar Niclas Dahlman eller någon annan av ingenjörerna och berättar om sin yrkesroll på Säffleföretaget.
  • Från Cowi deltar Anna M Wilhelmsson, avdelningschef (med en bakgrund som bland annat processingejör) eller någon annan från det stora konsultföretaget.
  • Maria Natonska avslutar med att berätta om sin resa från ingenjörsstudier till en projektledartjänst på Paper Province.
  • Dagen knyts ihop med en tävling där ett flertal fina fina priser kan vinnas.

Ta chansen, anmäl dig nu!

Anmäl dig här

NÄR: Onsdag 19 maj klockan 10.30-14.30
VAR: Via Zoom (länken skickas ut i mejl den 18 maj)
PRIS: Kostnadsfritt
ANMÄLAN: Anmäl dig här ➡️HÄR senast den 17 maj