CSRD och EU taxonomi för företag i Säffle – att möta nya kundkrav och framtidssäkra ditt företag
Datum: 20/3

CSRD och EU taxonomi för företag i Säffle – att möta nya kundkrav och framtidssäkra ditt företag

Nu har företag i Säffle möjlighet att lära sig vad som gäller kopplat till de nya EU-direktiven om hållbarhetsrapportering. Ta chansen att ta reda på vilka hållbarhetskrav som gäller för dig och dina kunder och börja göra en plan.

Får du allt fler frågor om hållbarhet? Funderar du på vilka regler som gäller? Eller vill du veta hur du kan dra nytta av att arbeta hållbart? Kraven ökar hela tiden och under 2024 införs CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) och EU taxonomi som kommer att ha en inverkan på väldigt många företag.

Med Region Värmlands utbildningspaket på fyra träffar får du svar på vad hållbarhet innebär för ditt företag samt vilka hållbarhetskrav som gäller för dig och dina kunder. Du kommer också få reda på vad du behöver göra för att uppfylla kraven – samtidigt som du fokuserar på lönsamheten i ditt företag.

Tillsammans med några av landets vassaste hållbarhetsexperter får du även forma en egen hållbarhetsrapport utifrån ditt företag, i enlighet med CSRD och EU:s taxonomi. Efter avslutad utbildning erhålls diplom.

NÄR: 20 mars klockan 09.00-12-00 (fika från 08.30)
VAR: Säffle (träff 1 är fysiskt, övriga sker digitalt) Adress meddelas senare.
ANMÄLAN: Görs via länken senast 17 mars: Länk >

TRÄFF 1: KUNSKAP OCH INSPIRATION

En övergripande introduktion fylld med kunskap och inspiration inom hållbarhetsområdet. Vi möts fysiskt. Under träffen kommer du få:

  • Svar på hur du kan fokusera på lönsamhet i ditt hållbarhetsarbete samt vilka nycklar som finns.
  • Ökad kunskap om vilka hållbarhetsregelverk som påverkar ditt företag redan idag, samt vad som är viktigast att ha koll på kring CSRD och EU-taxonomin som lagstadgas för stora bolag 2024 och för små företag 2027.
  • En hel verktygslåda med konkreta verktyg redo att användas i ditt övergripande hållbarhetsarbete.

TRÄFF 2–4: GÖR EN ENKEL HÅLLBARHETSRAPPORT TILL DITT FÖRETAG

Datum meddelas på första träffen.

Vi möts på Teams och tillsammans med duktiga hållbarhetsexperter jobbar du praktiskt under tre träffar med att göra en enkel hållbarhetsrapport för just ditt företag. Allt i enlighet för riktlinjerna CSRD och EU- taxonomin. Du får ökad kunskap i de båda ramverken och har möjligheten att ställa de frågor du har. Vi möts digitalt.

Föreläser och utbildar gör Maria Lindeberg, projektledare för Hållbara Investeringar, Region Värmland, tillsammans med Linda Jonsson, vd och medgrundare till kommunikationsbyrån Advant och Jobba Hållbart, samt
olika hållbarhetsexperter från konsultföretaget 2050.

Utbildningspaketet är kostnadsfritt. (Dock utgår en avgift om du anmäler dig och uteblir.) Delta på den första fysiska träffen, därefter kommer träff två, tre och fyra vara på Teams.

För mer information om utbildningen och frågor, kontakta Maria Lindeberg Maria Lindeberg på telefon  010 833 11 18 eller e-post maria.lindeberg@regionvarmland.se.

Observera att på denna utbildning kan endast företag verksamma i Säffle delta. Fler utbildningar kommer att anordnas i övriga värmländska kommuner.

Inbjudan till utbildning i Säffle