Bestrykning med lignin och ny pilot hos LignoCity
Datum: 4/2

Bestrykning med lignin och ny pilot hos LignoCity

Lignin är en viktig resurs i utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle. Tack vare dess vida egenskaper har lignin ett brett användningsområde. Förutom att det kan användas till bioplast och kolfiber kan man använda det till asfalt och vid bestrykning.

Detta webbinarium är uppdelat i två delar. Först ger Peter Rättö, forskare på RISE ligninenhet, en inblick i ligninets möjligheter som bestrykningsmaterial. Med bestrykning menas en beläggning som används för att optimera ytskikt för olika användningsområden. Det kan handla om exempelvis papper, kartong, industriprodukter och trämaterial.

Under den andra delen av webbinariet byter vi spår. Vi får träffa Krisztina Kovacs-Schreiner från start-up företaget Lixea. Företaget är lokaliserat i London men har valt att komma till Bäckhammar i Värmland för att bygga sin pilotanläggning i LignoCitys lokaler. Piloten ska fortsätta utvecklingen av deras innovativa fraktioneringsprocess för biomassa.

OBS! Föredragen hålls på engelska.

När: 4 februari, kl 14.00 – 15.00

Vart: Delta via Zoom

Anmälan: Görs här

Hittar du inte din registreringslänk kan du söka på “Lignin in coatings ” i din inkorg. I registreringsbekräftelsen har du din personliga anslutningslänk.

Image

Malin Hildén

Communications Officer

+46 (0)70 219 08 98

malin.hilden@paperprovince.com