Besökstur till den värmländska skogens möjliggörare 16-18 juni
Datum: 16/6 - 18/6

Besökstur till den värmländska skogens möjliggörare 16-18 juni

Paper Province har nu möjlighet att bjuda in företag, akademi och det offentliga till en maxad tur genom det värmländska näringslivet inom skoglig bioekonomi med fokus på industriell träbyggnation. Besöksmålen fokuserar på tekniska studiebesök, men de bjuder också in till det värmländska mat- och kulturutbudet.

Turen går av stapeln den 16-18 juni och arrangeras i samverkan mellan Paper Province, Region Värmland, Business Region Värmland, Visit Värmland och Nifa. Programmet är byggt för att visa upp vårt gemensamma värmländska erbjudande med ambitionen att etablera nya kontakter mellan såväl internationella som nationella parter.

Turen anordnas som ett förevent till World Conference on Timber Engineering som äger rum i Oslo den 19-22 juni och bland deltagarna finns därför representanter från universitet runt hela världen.

Vi vill nu ge utvalda organisationer möjligheten att ta del av turen och de kontaktvägar som den innebär. Detta erbjudande går ut till företag inom skoglig bioekonomi, kommunala samt regionala tjänstemän och politiker samt lärosäten i Sverige och Norge.

Under turen kommer vi träffa personerna och verksamheterna bakom innovationer som reglar i papper och den nya tidens modulära yttervägg i trä! Vi kommer även hamna mitt i en svindlande teaterrepetition på en världsunik teaterscen. Under dagarna kommer vi få smaka på det kulinariska Värmland med mat och råvaror från lokala tillverkare som serveras i förpackningar från lokala bruk. Förutom maten kommer vi även avsmaka såväl kaffe- som ölprovning!

I Europas enda inomhusarena i trä kommer vi få träffa bolagen bakom konstruktionen och det finns naturligtvis möjlighet att snöra på sig springskorna för att vara en av få som kan bocka av denna aktivitet i sin bucket list. Vi kan även utlova skogsbad i vår trolska värmländska natur vilket vi kombinerar med det senaste inom digitalisering och en presentation med företaget bakom projektet som just nu tänjer gränserna för industriell träbyggnation på internationell nivå. Turens innehåll presenteras i sin helhet i det bifogade programmet.

Med utsikt över Klarälven är Elite Stadshotellet i Karlstad samlingsplatsen för turen och här kommer vi kunna avnjuta frukost tillsammans innan våra späckade dagar drar igång. Stadshotellet har anor från 1800-talet och här samlas än idag trämarknaden för att skapa affärer.

Lär mer och anmäl dig här.

 

Image

Elin Appel

Projektledare

+46 (0)72 556 66 97

elin.appel@paperprovince.com

Program