Nytt laminat av 85 procent papper

Svenska FreeForm Packaging har med hjälp av BillerudKorsnäs förpackningskoncept FibreForm® utvecklat ett töjbart papperslaminat baserat på 85% papper. Det är en lösning som efterfrågats av många varumärkesägare och återförsäljare.

Hittills har FreeForm Packaging bara kunnat erbjuda laminat med polyeten på båda sidor för att säkerställa goda tätningsegenskaper, men detta har nu förändrats. En ny process gör att förpackningarna kan tätas helt och gör det möjligt att forma dem efter behov.

Det nya laminatet heter Standard Paper Out och består av två lager FibreForm® från BillerudKorsnäs samt ett tunt lager polyeten som skyddar innehållet.

– Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Det nya laminatet gör det möjligt för FreeFormPack-systemet att producera formbara pappersförpackningar som är behagliga att röra vid, vilket kunderna har önskat under mycket lång tid. Vi har jobbat hårt med detta under de senaste sex åren, så det känns nästan overkligt att äntligen ha nått vårt mål, säger Danevert Åsbrink, vd för FreeForm Packaging AB.

FreeForm Packaging AB är ett svenskt företag som ägs av CURTI (Italien) och BillerudKorsnäs AB (Sverige). Med FreeFormPack®-maskinen från CURTI och FreeFormPack®-laminatet, baserat på FibreForm® från BillerudKorsnäs i Sverige, erbjuder företaget kunderna mer miljövänlig förpackning jämfört med plast.