Nya vägar till pengarna

Igår samlades 150 personer på Karlstad CCC när Almi arrangerade en dag för att prata om “Nya vägar till pengarna”. På plats fanns Paper Province för att berätta om det innovationsstöd och möjligheter vi kan erbjuda.

Syftet med gårdagen var att påvisa olika finansiella möjligheter, exempelvis ägarkapital, alternativa låneformer, crowdfunding, garantier och offentliga bidrag samt ge företagare möjlighet till många nya värdefulla kontakter.

Dagen bjöd på inspirationsföreläsning med Niclas Bergman om teknikutvecklingen, det hölls speed meetings och seminarier. Bland dagens talare fanns Maria Hollander, vd på Paper Province, för att synliggöra klustrets erbjudande av innovationsstöd.

Tack vare klustrets stora kontaktnät har vi möjlighet att erbjuda flera vägar in och öppna upp nätverk med kunskap och resurser som underlättar utvecklandet av idé eller produkt. Till vår hjälp har vi även många testbäddar.
– Vi kan även erbjuda finansiellt stöd upp till 150 000 kronor för utveckling av innovationer kopplade till skogsbaserade värdekedjor. Detta är riktat till företag. Till privatpersoner har vi just nu Stöd till innovatörer. Det kan ge dem upp till 50 000 kronor för att verifiera en idé, berättar Maria.

Med under dagen fanns även Industrifonden, Almi Invest, Region Värmland, Vinnova, Froda företagslån, FundedByMe, EKN Exportkreditnämnden, Euler Hermes, Handelsbanken i Sverige, NEFCO, Draknästet: Fryksdalens Sparbank & Westra Wermlands Sparbank, Asynjorna, Nordea, HemCheck Sweden AB & www.amatch.org.