Ny vd och koncernchef på Projektengagemang

Vårt medlemsföretag Projektengagemang får ny vd och koncernchef. Styrelsen har utsett Per Hedebäck. Han tillträder den 1 oktober och efterträder Per-Arne Gustavsson. Per-Arne Gustavsson grundade arkitekt- och teknikkoncernen 2006 och tänker nu gå i pension.

Per Hedebäck kommer senast från tjänsten som affärsområdeschef på Munters, en världsledande leverantör av lösningar för luftbehandling. Dessförinnan har han varit vice vd på Opcon och haft olika ledande positioner på Tradimus, Arkitektkopia och Enron samt även arbetat som ingenjör på WSP.

– Projektengagemang har gjort en otrolig tillväxtresa och är idag en av branschens största aktörer men vi är inte nöjda där. Till 2020 har koncernen ambitionen att omsätta två miljarder kronor och vara en av de mest attraktiva arbetsgivarna i branschen. För att lyckas med det måste vi fortsätta utmana branschen men framförallt oss själva, säger Per Hedebäck.

Företaget omsätter idag över en miljard kronor och har fler än tusen medarbetare. Per-Arne Gustavsson kvarstår i bolaget till 30 juni 2018 och fortsätter att vara bolagets största aktieägare.