Ny utbildning med stora arbetsmöjligheter

Papper- och massabranschen är i stort behov av processtekniker. För att fylla behovet ute på bruken startar nu en yrkeshögskoleutbildning. Under två år läser du kurser och gör praktik för att göras attraktiv för framtidens massaindustri. Och det bästa av allt – du blir mycket attraktiv på arbetsmarknaden! Redan nu står t ex Rexcell redo att rekrytera nyutexaminerade.

Arbeta med dator, läsplatta eller drönare? På yrkeshögskoleutbildningen “Processtekniker inom papper- och massaindustrin” på Lernia rustas du för framtidens jobb inom massaindustrin.
– Efter avslutad examen har vi ditt nästa jobb på Rexcell, skriver företaget i ett pressmeddelande.
De vill nu uppmuntra fler att söka.

Utbildning på distans
Pappers- och massaindustrin är ett av Sveriges största industriområden och står för en stor del av Sveriges export. Det är en modern processindustri med stor kompetensbrist.
– Vi på Rexcell har därför varit med och tagit fram en helt ny 2-års utbildning på Lernia för att du ska läsa kurser som branschen efterfrågar. Utbildningen är på distans och praktiken (LIA) gör du på ett pappers- och massabruk.

Denna utbildning passar dig som vill börja arbeta inom en av Sveriges största industrigrenar/papper – och massaindustrin eller för dig som redan är anställd och vill utvecklas i rollen som processtekniker. Saknar du gymnasiebehörighet men har dokumenterad yrkeserfarenhet från arbetslivet har du ändå möjlighet att komma in på utbildningen. Vi erbjuder också en 4 veckors förutbildning ifall du inte har läst Industritekniska processer eller Produktionsutrustning 1 tidigare (CSN berättigad)) och vill säkra din plats på utbildningen till hösten.

Vad gör en processtekniker?
Som processtekniker säkerställer man kvalitet i produktionen, minimerar driftstörningar och tillhandahåller ständiga förbättringar för att öka lönsamheten vid produktion av papper och massa. I yrkesrollen behöver du förstå såväl produkter som processer samt ha en förmåga att bidra till utveckling. Även miljöfrågor inom yrket blir allt mer aktuella och det är därför en fördel om du har ett miljöintresse.

Titta på filmen från Södra där du ser hur processtekniker arbetar med digitala lösningar och drönare här.

Även du med industriell bakgrund kan söka.

Välkommen att ansöka redan idag!