Ny slitstark papperskasse kan användas om och om igen

BillerudKorsnäs och AB Group Packaging lanserar nu en återanvändbar bärkasse i papper med styrka i världsklass. Påsen som är tillverkad i FibreForm® är ett mer hållbart alternativ till tyg- och plastpåsar.

Det finns allt fler anledningar till att byta ut plastpåsen mot en i papper när du går och handlar. Det samma gäller, i de flesta fall, för tygpåsen i bomull som behöver användas närmare 20 000 gånger för att vara värd sin vikt i förhållande till det klimatavtryck textiltillverkningen innebär.

Papperspåsen har därmed kommit att bli ett mer miljövänligt val. Dess återanvändning är dock begränsad till ett fåtal gånger. Men nu finns ännu ett alternativ – papperskassen i ett av de starkaste kraftpapprena i världen. Den har tagits fram av BillerudKorsnäs  och AB Group Packaging och är tillverkad i FibreForm®.

Klarar 860 lyft

Laboratorietester har visat att bärkassen kan återanvändas om och om igen.

– Vi testade en kasse tills den gick sönder och den varade i 43 cykler vilket motsvarar 860 lyft, och detta med en hög vikt på 16 kg. Vi kan verkligen slå fast att FibreForm® är lämpligt för återanvändning i alla typer av väder, säger Veronica Fylkner, försäljningschef för Formable Solutions på BillerudKorsnäs, i ett pressmeddelande.

AB Group Packaging, med tillverkning i Irland, Storbritannien och Spanien, säljer idag den ultrastarka bärkassen till flera stora stormarknader i Storbritannien. Jämfört med flera andra europeiska länder är påsen ett relativt nytt alternativ för konsumenterna på de brittiska stormarknaderna.
Anledningen till detta har varit höga kostnader, en stark plastindustri och gamla fördomar mot papper som att det är svagt och har en högre klimatpåverkan. FibreForm® kan nu en gång för alla ta död på dessa missuppfattningar.