Ny projektledare med fokus på kompetensförsörjning

Lina Sundberg, tidigare VD på Torsby Utveckling AB, är ny projektledare hos Paper Province. Från att tidigare bland annat arbetat med kommunikation och näringslivsutveckling axlar hon nu utmaningarna som kommer med att förse branschen med kompetens i rollen som processledare på Teknikcollege i Värmland.

Arbetet med Teknikcollege är en viktig del i Paper Province verksamhet. För att våra medlemmar ska ha tillgång till rätt kompetens krävs det att rätt utbildningar erbjuds och att tillräckligt många lockas till dem. Det är ett viktigt och omfattande arbete som Lina Sundberg nu driver vidare från vår sida.
– Det här är ett jätteroligt jobb som passar mig bra. Jag är en entreprenör som trivs med att driva saker själv. Och så har jag ett stort intresse för näringslivsfrågor som jag får ett stort utbyte av i den här rollen. Jag gillar att träffa människor, göra konkreta saker och få saker gjorda.

Några av utmaningarna som kommer med hennes nya arbete är att locka fler tjejer till teknikyrken och att generellt sett öka intresset för branschen.
– Vi vill ge en bra bild av hur det är att arbeta inom industrin. Det finns många olika yrken att välja bland. Men ett av dem vi har svårt att hitta personer till är till exempel industriell elektroniktekniker, anläggningskonstruktörer och produktionsledare inom industrin.

Naturkär musiker

Lina är i grunden utbildad kommunikatör och har spenderat många år inom branschen. Bland annat har hon drivit egna företag inom digital kommunikation, hon var till exempel med och startade Sticky Beat. Hon har även arbetat som lärare, dels på Brobygrafiska inom visuell grafisk kommunikation, dels på Mediagymnasiet Nacka Strand inom ljudmedier.

Lina beskriver sig själv som en kreativ person som gillar att skapa. Hon kommer från en familj med stort musikintresse och spelar själv piano och gitarr. Fritiden spenderar hon gärna ute.
– Mitt hjärta klappar varmt för den värmländska skogen. Så det passar ju bra, säger hon med ett leende.
Och visst är det så. Skogen är viktig för oss på Paper Province, utan den skulle ju vi och skoglig biokemi inte finnas.