Ny projektledare i Paper Province

Måndag den 25 augusti började Erika Eriksson sin nya anställning som projektledare på det skogsindustriella företagsklustret Paper Province i Karlstad. Hon blir projektledare med ansvar för att bl a koordinera innovation- och utvecklingsarbetet i klustrets bioekonomisatsning som finansieras av Vinnova och går ut på att bygga en bioekonomi i regionen.
– Det ska bli jätteintressant att få jobba med en kombination av skog, biologi och ekonomi.  Erika kommer närmast från Värmlandschakt där hon varit vd i 7 år. Hon är utbildad jägmästare och civilekonom, och har tidigare arbetat med skogsförvaltning, skogsskötsel och skogsmiljöfrågor på bl a Holmen, Iggesund och VSV Frakt. Hon gör också sitt tredje år som styrelseledamot i Mellanskog. Privat äger hon lite skog och driver en mindre jordbruksfastighet tillsammans med sin man. Dessutom ägnar hon en del tid åt att springa runt i skogen med karta och kompass och de båda barnens aktiviteter.

Tillför ny kompetens

Maria Hollander, vd på Paper Province är nöjd med rekryteringen.
– Erika tillför både ny kompetens och fler nätverkskopplingar till vår organisation, och därmed ökar hon våra chanser att lyckas med projektet.
Fakta om Erika Eriksson
Född: 1973
Familj: Man och två barn
Utbildning: Jägmästare (SLU), Civilekonomi (Karlstads universitet)

Fakta om Bioekonomisatsningen

Finansieras av Vinnova och regionala aktörer med cirka 130 miljoner kronor under 10 år. Syftet är att demonstrera bioekonomi i stor skala. Att generera innovationer som kan ersätta fossila produkter och fossil energi med biologiska förnyelsebara alternativ.