Ny kartongförpackning med 70 procent lägre koldioxidutsläpp

Chokladproducenter och varumärkesägare som vill minska sina miljöeffekter har nu möjlighet att gör det med hjälp av Stora Ensos nya, plastfria, lättviktskartong för premiumförpackningar. Performa Light har 70 procent lägre koldioxidutsläpp vid produktion jämfört med konkurrerande produkter.

Performa Light™ by Stora Enso är en förnybar och återvinningsbar kartong för premiumförpackningar som vanligen används till choklad och konfektyr samt skönhetsprodukter.

Tack vare den fossilfria energiproduktionen och en patenterad fiberbehandlingsteknik är framställningen miljövänligare än föregångarna. Den sparar både energi och råmaterial och bidrar till 70 procent lägre koldioxidutsläpp.

Låg vikt ger mindre avfall

Kartongens sammansättning innehåller mikrofibrillär cellulosa, vilket ger den mycket låg vikt och förbättrad styrka. Det innebär mindre avfall samt lägre koldioxidutsläpp vid transport. Dessutom har den enastående tryckkvalitet.

”Allt fler konsumenter väljer varumärken som matchar deras miljömedvetna livsstil. Genom att erbjuda koldioxidsnåla chokladförpackningar hjälper vi varumärkesägarna att möta denna efterfrågan och samtidigt bidra till kampen mot klimatförändringarna”, sägerÖystein Aksnes, VP, Liquid Packaging and Carton Board på Stora Enso, i ett pressmeddelande.