Ny investering i Blue Ocean Closures

Blue Ocean Closures som utvecklar världsunika, fiberbaserade skruvkorkar, erhåller nu en andra investering från delägaren ALPLA Group i syfte att ytterligare förstärka och snabba upp processen att nå marknaden för miljövänliga förslutningar och förpackningslösningar.

För ett år sedan grundades startupbolaget Blue Ocean Closures och kort därpå gick ALPLA-gruppen in som delägare. ALPLA är ett österrikiskt, familjedrivet företag som är ledande inom plastförpackningar och återvinning. Nu har beslut fattats om att investera ytterligare i Blue Ocean Closures, för att öka möjligheterna att växa och producera biobaserade, nedbrytbara och återvinningsbara förslutningar såsom korkar och lock till konsumentförpackningar.

– Vi har sett stora framsteg, att företaget rör sig snabbt framåt mot målet att utveckla användbara fiberlösningar och som en del av ALPLAs viktiga och strategiska utveckling i en cirkulär ekonomi, har vi nu beslutat att investera ytterligare i Blue Ocean Closures, säger Christian Zmölnig, Director Corporate Research, Development and Innovation hos ALPLA Group.

Redan från starten har Blue Ocean Closures och ALPLA haft ett nära samarbete med en option för ALPLA att utöka sitt engagemang. Glatfelter Corporation, en global tillverkare av avancerade, tekniska material, är också delägare i Blue Ocean Closures, och tillsammans har partnerskapet kommit en lång väg sedan grundandet för bara ett år sedan.

Betydelsefulla framgångar inom produkt- och materialutveckling men också produktion och personalutveckling har uppnåtts. I augusti besökte ALPLAs ledningsteam Blue Ocean Closures fabrik i Säffle där den första anläggningen i världen för att producera fiberbaserade förslutningar finns.

– Det är ett otroligt viktigt steg med en fullt fungerande maskin, som har installerats och körts igång tillsammans med ett kunnigt och drivet team, bekräftar Christian Zmölnig.

Lars Sandberg, grundare och vd i Blue Ocean Closures, säger:

– Vi har nu en produkt med potential att ersätta plastförslutningar i flera viktiga globala produktsegment och marknader. Vårt mål är att nå kommersiell produktion av fiberbaserade skruvkorkar under 2023. Ett dedikerat och växande team tillsammans med den utökade investeringen från ALPLA är bevis för att vi är på rätt väg och betyder att vi kan stärka upp våra resurser ytterligare,

Blue Ocean Closures överväger att även öppna för nya investerare under första kvartalet 2023 för den internationella expansionen. Intresserade parter hänvisas direkt till vd Lars Sandberg.

Blue Ocean Closures, som är medlemmar i Paper Province, invigde nyligen sin första produktionsenhet i Säffle där de utvecklar biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara skruvkorkar och lock som kan göra stor skillnad på global nivå.