Nextjet storsatsar på Karlstad

Den 2 mars expanderar Nextjet kraftigt i Karlstad med två nya rundturer vilket ger totalt 10 avgångar per dag. 

Efterfrågan på flyg mellan Värmland och Stockholm-Arlanda är just nu större än utbudet och alla som behöver resa får inte plats. Regionens efterfrågan på flyg till Stockholm motsvarar ungefär 55.000 resor per år och därför görs nu en omfattande satsning för att tillgodose behovet.
Den absolut största vinsten med den nya tidtabellen är att det nu finns dubbla avgångar på morgnarna och kvällarna. Huvudanledningen till att människor väljer att flyga är att de sparar tid och att de reser bekvämt och säkert. Att det nu adderas en riktigt bra tidtabell, som ger oändliga kombinationsmöjligheter för ett besök i Stockholm eller någon annan- stans i världen, gör att Värmland får en bättre luftburen kollektivtrafik än på länge.
-Jag är jätteglad att kunna erbjuda Karlstad och Värmland en sådan bra tidtabell. Det känns som en välbehövlig satsning och något som regionen verkligen behöver. Den nya tidtabellen tillgodoser väldigt många människors behov. Bland annat de som reser vidare ut i Sverige och världen med någon av våra partners, som nu får många fler kombinationsmöjligheter och minskade väntetider. Tidtabellen är också väldigt attraktiv för pendlare som får en mer flexibel vardag säger Henning Lindberg, försäljnings- och marknadschef på Nextjet.
– Folk flyger för att spara tid, det är ett snabbt sätt att ta sig från a till b, vilket oftast är viktigt för den som reser i jobbet. En attraktiv kollektivtrafik med flyg förutsätter också bra tidtabeller med täta avgångar för att kun- na erbjuda den flexibilitet som många resenärer behöver. Vi är väldigt glada över Nextjets satsning på en tät och attraktiv tidtabell på linjen Karlstad – Stockholm-Arlanda, vilket många också efterfrågat, säger Peter Landmark, VD för Karlstad Airport.
Måndagen den 2 mars blir den nya tidtabellen verklighet och flygplanstypen som kommer att användas är Saab 340 med plats för 33 passagerare. Satsningen innebär att två flygplan kommer att baseras i Karlstad och även att Nextjet kommer att genomföra en del tekniskt underhåll i Karlstad. För att genomföra satsningen kommer Nextjet också att rekrytera personal. Antal och befattning är i nuläget inte helt fastställt.
– Tänk dig att du har ett möte på en eller två timmar som du faktiskt måste resa till, det säger sig självt att du då vill ha täta avgångar. Eller om du kommer inflygande till Arlanda och ska vidare till Karlstad, då är det givet att ju kortare väntetid till nästa avgång desto lättare att locka folk att ta sig hit till Värmland. Från Värmlands horisont tänker vi gärna på att det blir lättare att ta oss till Stockholm och vidare därifrån. Men lika viktigt är att det blir enklare att ta sig hit, för till exempel kunder, leverantörer och ägare till företag i Värmland, säger Peter Landmark, VD för Karlstad Airport.

SAMARBETSPARTNERS

Genom Nextjets egna linjenät och med bolagets samarbetspartners får Värmland anslutningar till hela Sverige och värl- den. Just nu kan både SAS, KLM, Air France, Finnair och Widerö erbjuda sina destinationer ihop med Nextjets, vilket ger både ett stort urval av destinationer och framförallt möjlighet att checka in sitt bagage hela vägen. Den nya tidtabellen ger möjlighet till ett väldigt effektivt resande med korta väntetider oavsett destination och tid på dygnet.