Somas Instrument AB

MED PASSION FÖR VENTILER

Som en global innovatör har Somas både erfarenhet och passionen att lösa de mest komplexa utmaningarna inom ventilbranschen. Vi kombinerar avancerad teknologi, branschledande expertis och en omättlig nyfikenhet på världen omkring oss för att skapa hållbara lösningar för våra kunder.

Vi är 185 anställda fördelade på sex olika orter i fem länder med huvudkontor i Säffle. Våra viktiga samarbetspartners finns över hela världen.

PASSIONERAD NYFIKENHET

Vårt ”hur” är komplext, men vårt ”varför” är enkelt och har funnits med oss sedan starten i mitten av 1940-talet, vi gör vårt arbete med passion och med en stor portion av nyfikenhet. Vi strävar ständigt efter att möta dagens behov utan att negativt påverka kommande generationers förmåga att göra detsamma. Våra lösningar hämtar kraft från hållbarhet, säkerhet och innovation.

Vi tror att det svåra och komplexa ska vara enkelt, både nu och i framtiden. Med vår passion för ventiler är vi säkra på att vi kommer att göra vad vi kan för att våra kunder ska känna sig trygga med våra lösningar och tjänster men även att den som är anställd ser på Somas som en långsiktig partner. Ett företag där man vill vara arbeta och utvecklas tillsammans med andra kollegor.

Somas grundades 1945. Då med ett fokus på att slipa och polera matbestick. Namnet Somas är från början en akronym som kommer ur: “Sliperi Och Mekaniska Arbeten Säffle”. Sedan slutet av 1940-talet har Somas levererat produkter på export.

SOMAS PRODUKTION

Somas toppmoderna produktionsanläggning är utrustad för att hantera majoriteten av skärande bearbetning på plats i Säffle. Tack vare välplanerade investeringar finns idag högteknologisk utrustning för att tillverka ventiler och ställdon. Maskinparken består av såväl styrd som automatiserad utrustning och flertalet av maskinerna kan genomföra komplett bearbetning av olika detaljer.

Relaterade nyheter