Nordic Paper

Nordic Paper tillverkar specialpapper för hela världen. Deras fem fabriker och närmare 700 medarbetare producerar naturligt fettresistent papper och kraftpapper som används i en mängd olika sammanhang.

Deras pappersbruk finns i Bäckhammar, som också producerar oblekt pappersmassa, Säffle, Åmotfors, Greåker i Norge samt Québec i Kanada. Huvudkontoret hittar du i Karlstad. Deras papper säljs till kunder i 85 länder och används inom livsmedelsbranschen, olika typer av industrier och till konsumentprodukter. Nordic Paper är sedan hösten 2020 listade på Stockholmsbörsen.

Har du stött på vårt papper?

Med största sannolikhet har du gjort det! Vårt papper blir till bärkassar, bakplåtspapper, fruktpåsar, matförpackningar och bakformar. Det blir också kabelisolering för elledningar, mellanlägg i stålindustrin och komponenter till laminatgolv – bland mycket, mycket annat!

I går, i dag och i framtiden

Med en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till 1800-talet sätter vi på Nordic Paper hållbarhet i fokus i allt vi gör. Vi arbetar hårt för att påverka vår planet så lite vi kan och samtidigt få våra medarbetare att må så bra som möjligt. Vårt hållbarhetsarbete har tre huvudsakliga fokusområden – hållbar arbetsmiljö, minskad klimatpåverkan och produkter som stödjer hållbarhet.

Vill du lära känna oss ännu bättre? Läs mer om oss på vår webb!

Relaterade nyheter