Maria Hollander utsedd till en av de tre främsta klusterledarna i Europa

Maria Hollander blev uttagen till finalen av European Cluster Manager of the Year-priset tidigare i veckan.

– Det är en stor ära att kvala in på topp-tre-listan till den här prestigefyllda utmärkelsen, säger Maria Hollander.

Att hamna i final för priset European Cluster Manager of the Year innebär att delta i en pitchingsession på European Cluster Conference i Bukarest. Framförandet görs inför en publik med mer än 150 personer som sedan får rösta fram vinnaren.

Paper Province vd Maria Hollander delade scenen med två andra finalister – Bianca Muntean från iTech Transilvania-klustret i Rumänien och Lubos Komarek från det tjeckiska klustret Nanoprogress. Vinnaren, som korades vid konferensbanketten den 14 maj, blev Bianca Muntean för IT-klustrets lyckade arbete med att kompetensutveckla medlemsföretagen.

– Det känns jättekul att ha kommit ända till finalen för en så prestigefylld utmärkelse. Jag är också stolt över att ha fått chans att berätta vad Paper Province gör för regional tillväxt och för utvecklingen av svensk bioekonomi, inför en så bred och internationell publik, säger Maria Hollander.

– Vi har varit med om inspirerande och lärorika dagar här i Bukarest. Och även om jag inte fick hämta hem priset den här gången, var det en stor ära att få tävla som en av de tre bästa kandidaterna, fortsätter Maria Hollander.

Sammanför kluster

Konferensen arrangeras av enheter från Europeiska kommissionen, industripartners, med flera. Det är en öppen mötesplats där kluster, beslutsfattare och intressenter från hela Europa träffas för att lära av varandra.

Maria Hollanders pitch om varför hon borde utses som vinnare illustrerades i realtid och så här blev resultatet.