Lyckat jubileum för Nykvist Skogs

Fyrtio år i branschen bör firas. Och Nykvist Skogs gjorde det på det familjära sättet, med anställda, besökare och boende i Gräsmark.
“Det är så vi vill ha det, att möta alla med ett leende”, säger vd:n Pär Skinnargård.

500 personer kom till jubileet av Nykvist Skogs. Foto: carl & moa.

Den 29 juni firade Nykvist Skogs 40 år som företag. Som tidigare år sammanföll det med Landsbygdens dag i Gräsmark, också känt som Bakelsens dag. Med en skillnad – i år kom det 120 personer fler.

– Bakelsens dag är något som har vuxit fram. Vi började för flera år sedan vid företagets olika jubileum, sedan blev det större och större och förra året hade vi runt 380 besökare. I år förstärkte vi det lite på grund av jubileet och då kom det 500 personer, säger Pär Skinnargård med ett skratt.

Aktiviteter för barnen

Lina Edin och Kjell Boström under 40-årsjubileet den 29 juni. Foto: carl & moa.

Ja, hopptorn, popcornmaskin och häst och vagn för barnen gjorde säkert sitt för att locka folk, men det stora dragplåstret var naturligtvis bakelsen. Den somriga rulltårtebakelsen som går under namnet Nykvistbakelsen.

– Det är egentligen bara en enkel rulltårta som vi serverar nybakad med grädde och jordgubbar. Det som var lustigt i år är att vi fick beställa 15 meter rulltårta som tre personer serverade konstant i fyra timmar, säger Pär.

Den uppskattade Nykvistbakelsen har blivit ett begrepp i Gräsmark. Foto: carl & moa.

– Jag tror att det är viktigt att alla här i samhället ser positivt på vårt företag, vid våra aktiviteter ska alla kunna vara med, oavsett om man är skogsägare, turist eller boende. Det handlar om att skapa vårt varumärke, inte genom strategier utan genom möten med människor. De som kommer in till oss på kontoret är inte alltid skogsägare, men de får en keps ändå om de vill ha det, säger Pär.

Han menar också att bra affärer handlar om att känna sig trygg. Att kunderna ser personalen som en vän, snarare än en strikt affärsrelation. Särskilt om det är en situation de är ovana vid, då det är lätt att känna sig utlämnad som kund.

Läs mer om Nykvist Skogs här!