Lumine LED spar 1,2 miljoner per år åt ny kund

Paper Province medlemsföretag Lumine LED har av allt att döma en ljus framtid. Senaste året har de haft ordrar från stora företag som Löfbergs Arena, Uddeholm AB, Stora Enso, BillerudKorsnäs och Saab i Linköping. Nu har företaget tagit hem ytterligare en miljonorder från ett börsnoterat bolag, där kunden beräknas spara hela 1,2 miljoner kronor per år i och med installationen av nya LED-armaturer. 

Lumine  LED L4-armatur

Lumine LED’s egenutvecklade L4-armatur kan spara stora summor för den som vill byta ut sina traditionella lysrörsarmaturer. Både genom minskad energiförbrukning, längre livslängd, och minskat underhållsbehov.


Den senaste ordern kommer från en beställare som är ISO14001-certifierad och som därmed har stora miljökrav på sin verksamhet. De vill ha miljövänliga armaturer som ger mer ljus och bättre ljuskvalitet till lägre strömförbrukning.

PAYOFF PÅ TRE ÅR

– Kunden spar 1,2 miljoner kronror per år genom att gå över från traditionella lysrörsarmaturer om man tar deras nuvarande underhållskostnad i beaktning. Det är en stor kostnad att byta lysrör på hög höjd. Därför räknar vi med en payoff på strax över 3 år, berättar Lumine LED’s försäljningschef Mattias Sundholm, som också berättar att en del företag istället väljer vår finansieringslösning, som innebär att de betalar av sina armaturer på 36 månader.
– Det här är en strategiskt viktig affär för oss och vi är mycket stolta att få leverera till ett stort börsnoterat företag. Vi har själva utvecklat våra armaturer och har lyckats skapa en teknisk lösning som ger mest ljus till lägst strömförbrukning och som har lägsta möjliga livslängd.
Just nu råder ljusa tider för Lumine LED. Orderingången har redan passerat 500% i år jämfört med förra året, och Lumine LED spår att detta bara är början på en mycket expansiv utveckling.