Lignin ger möjlighet till ex-jobb

Igår samlades studenter och företag på Karlstads universitet för att prata möjlighet till ex-jobb kopplat till lignin.
– Jag tror absolut att vi har väckt ett intresse hos studenterna, så jag tycker det här var jättelyckat, säger Maria Ölmhult, projektledare i LignoCity2.0 som arrangerade dagen.

I går bjöd LignoCity2.0 in ingenjörer, som snart ska göra sina ex-jobb, till en träff. På plats fanns två av projektdeltagarna i form av RISE och Paper Province. Även Mycorena var där. Det är ett spännande start-up-företag som använder sig av restströmmar på massabruk för att ta fram fiskfoder och bioplast. De presenterade sitt arbete och pratade om framtida kompetensbehov.

På plats fanns tolv studenter, bland annat från industriell ekonomi och energi och miljö. Förhoppningen är nu att samarbeten mellan studenter och företag ska uppstå.

Skapa samverkan

Paper Provinvince har länge arbetat för att koppla ihop näringsliv och akademi. Ex-jobb är bit av kakan. Så har du en frågeställning kring en idé eller produkt kopplad till skoglig bioekonomi kan vi leda dig vidare. Som företag eller innovatör har du nämligen möjlighet att ta hjälp av en student för att få svar på dina funderingar. Läs mer…

Här hittar du även en samling av uppslag på ex-jobb från LignoCity2.0