Låna en bio- och energiexpert

I sommar har du som medlemsföretag i Paper Provence möjlighet att låna en finsk akademiker inom bioenergi. Studenterna är blivande bio- och energiexperter och har sedan tidigare en ingenjörsexamen inom en rad olika områden.
– Det är vårt skogsindustriella vänkluster i Finland som erbjuder arbetslösa ingenjörer en kort expertutbildning inom bioenergi. I den utbildningen ingår två månaders praktik och de letar nu intresserade företag, förklarar Magnus Persson på Paper Province.
  
JAMK University of applied Science i Finland har startat ett program där de utbildar arbetslösa akademiker till bioenergiexperter. Studenterna som går programmet har en kandidatexamen som ingenjörer inom automation, teknik, transport och it mm. Andra har en masterexamen i kemi, fysik, matematik, biologi och skogsbruk.
Totalt rör det sig om 15 akademiker som nu söker praktikplats. Som medlemsföretag har man möjlighet att ta emot någon av studenterna under juni och juli.
– Idealet vore självklart att kunna erbjuda dem anställning, men vi ser detta som en möjlighet att förse dem med nya kontakter och erfarenheter. Praktiken är obetald, men vi hoppas att några av kostnaderna som det kommer innebära för studenterna kommer kunna ersättas, säger Hannariina Honkanen på JAMK Institute of Bioeconomy.

VÄNKLUSTER I FINLAND

JAMK University of applied Science är navet i det vänkluster som Paper Province har inom den finska skogsindustrin. De är lokaliserade i mellersta Finland med Jyväskylä som centralort.
Vill du veta mer om möjligheten att låna en bio- och energiexpert i sommar kan du kontakta Magnus Persson.

KONTAKT

Magnus Persson
m.persson@paperprovince.com
0703-42 79 41