Komposterbart papper från Ahlstrom-Munksjö certifieras

Förpackningspapper från Ahlstrom-Munksjö har nu fått OK Compost-certifiering. Det innebär att du nu kan kompostera livsmedelsförpackningar från det fettresistenta sortimentet från Coralpack™, i ditt hem.

De fettresistenta Coralpack™-förpackningspappren, som certifierats med OK Compost HOME och OK Compost INDUSTRIAL från TÜV® Austria, används i förpackningar för fetthaltiga livsmedel som smör och margarin, snabbmatsprodukter och mikrovågspopcorn. Produktlösningen skyddar livsmedlen och minskar fettfläckarna på förpackningen.

Förpackningspappren är tillverkade av nyfiber och är biologiskt nedbrytbara och komposterbara. De finns tillgängliga i vita eller oblekta versioner.

– Vi är extremt stolta över OK Compost-certifieringen. Ahlstrom-Munksjö är ett av de första företagen som får den här certifieringen för sina kunder som använder fettresistenta förpackningspapper. Initiativet är perfekt förenligt med Ahlstrom-Munksjös målsättning att utveckla lösningar för en mer hållbar vardag, säger Raphaël Bardet, chef för affärsenheten Food inom affärsområdet Specialties, i ett pressmeddelande.