Kompetens är viktigt för Ola Brundin

Hur är det att sitta i Paper Province styrelse? Vad ska klustret fokusera på i framtiden? Det är några av frågorna som besvaras i vår nya artikelserie. Först ut är Ola Brundin, ordförande sedan ett år tillbaka.

Ola Brundin, sektionschef på AFRY, har en gedigen bakgrund inom Paper Province och har tillhört klustret genom sina anställningar sedan starten 1999.

– Jag har varit med under hela omställningen från det inledande fokuset på papperstillverkning till dagens bredare verksamhet som förverkligar skoglig bioekonomi, säger han.

Paper Province ordförande tar emot i nyrenoverade lokaler vid Stadsträdgården i Karlstad. 2019 slogs hans dåvarande arbetsgivare Pöyry samman med ÅF och bildade AFRY. I och med samgåendet blev de ett av Nordens största konsultbolag. Globalt sysselsätter AFRY nära 17 000 medarbetare och har projekt i 100 länder.

Fantastiskt duktiga

“Värmland är verkligen en stjärna på den bioekonomiska himlen” säger Paper Province ordförande Ola Brundin. Foto: Øyvind Lund

Ola Brundin har en lång bakgrund som konsult och ser det som en fördel att känna många i branschen, både i sin tjänst som sektionschef och som ordförande i Paper Province. Det finns mycket kompetens i regionen och branschkännedomen gör kontakterna smidiga.

– Värmland är verkligen en stjärna på den bioekonomiska himlen. Vi är fantastiskt duktiga och har det bra förspänt med stor koncentration av företag och nätverk. Det märks inte minst när jag möter företag utomlands och de bli imponerade när jag berättar var jag kommer från, säger Ola och fortsätter:

– Vi har möjlighet till ett bra liv här, med friluftsliv och enkelheten i en medelstor stad. Det uppskattas av inflyttade ingenjörer och personal med spetskompetens inom branschen, som kunde valt liknande jobb i exempelvis Kanada.

Kompetensutveckling viktig

Privatpersonen Ola tycker om att åka båt och vara i stugan på sommaren och att åka skidor på vintern. Yrkespersonen Ola brinner för kompetensutveckling och nätverkande, gärna inom ramen för Paper Province.

I augusti 2019 firade Paper Province 20-årsjubileum med hela styrelsen på plats.

– Att medlemsföretagen i klustret får tillgång till utbildning och kompetensutveckling är min viktigaste fråga som ordförande. De anställda ska känna att det satsas på dem och att de erbjuds utbildning på flera olika nivåer. Medlemsföretagen får gärna driva det tillsammans, då blir exempelvis utbildningar anpassade på bästa sätt, säger han.