Klusterlunch på expansiva Triton Valsteknik

Det är en positiv stämning i lunchrummet på Triton Valsteknik. Valsföretaget på Nyängen utanför Grums är värdar på Paper Province klusterlunch och över tjugo hungriga gäster har kommit för att äta god mat, nätverka och gå på rundvandring i fabriken.

– Det här ett bra tillfälle att visa upp duktiga företagare och vad mycket som är på gång i Grums kommun, tycker Maria Röhr, näringslivschef i Grums kommun.

Thorbjörn Bäckström på Almi håller med om det.

– Det är kul att se ett så expansivt företag som Triton. De har gjort en härlig resa.

Andreas Niska på Semcon har kommit till klusterlunchen för att träffa andra i branschen.

– Vi gör inte direkt affärer med Triton, men det är ett spännande företag att besöka.

Framgångsrik resa

Medan kaffet avnjuts berättar vd Gert Almén om företagets framgångsrika resa. En resa som startade mycket blygsamt 1999 när företaget etablerades i Älvenäs Industrihotell. Idag är de 45 anställda, huserar i närmare 5000 kvadratmeter på Nyängen och växer så det knakar. Bara de senaste fem månaderna har 11 personer nyanställts, bland annat en miljö- och kvalitetschef. Nyligen blev de utsedda till Årets Arbetsplats i Grums.

Säljschef Bo Pettersson tar över ordet efter Gert och fortsätter att berätta om framgångarna. Det blir en historia om pionjäranda, utbyggnader, långsiktiga mål och säljrekord.

– När jag började som säljare här omsatte vi en miljon om året. Det gör vi en dålig vecka nu, säger han.

Men framförallt pratar han om andan på Triton. Det är tack vare drivet som det händer saker och ting.

– Vi säger ofta ”hur svårt kan det vara?”. Det går igen i företaget och det är det som gör att vi expanderar. Vi sa till exempel ”hur svårt kan det vara att ha en mekanisk verkstad?” och nu är vi så glada att vi tog oss igenom det. Vi producerar ungefär 3000 nya valsar varje år.

Komplett valsföretag

Triton har idag två enheter för nytillverkning och renovering och en egen konstruktions- och designavdelning. De gör kompletta beläggningar med gummi, polyuretan och composites. De slipar, balanserar och har ett eget emballagesnickeri. De ordnar även transportlösningar med sina egna lastbilar.

– Vi har gjort en spännande resa och har en lika spännande resa framför oss, säger Bo innan lunchgästerna beger sig ut i fabriken.