BillerudKorsnäs

Yrkestrainee operatör Gruvöns bruk

BillerudKorsnäs utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. För att fortsätta utmana det konventionella behöver vi ha rätt medarbetare med erfarenhet, kompetens och motivation att driva utvecklingen framåt. Som en del i vår långsiktiga kompetensförsörjning söker vi nu nya medarbetare till vårt Yrkestraineeprogram. En unik möjlighet där du både får inblick i din framtida yrkesroll samtidigt som du får en helhetsförståelse som kommer att vara till stor nytta i din framtida karriär på BillerudKorsnäs.

Är du vår nästa operatör?

Vi söker dig som vill ta chansen att gå ett Yrkestraineeprogram för att kunna arbeta som operatör på BillerudKorsnäs i Grums med start september 2022.

BillerudKorsnäs Yrkestraineeprogram ger dig som deltagare en introduktion till vår verksamhet under drygt sex månader. Du blir insatt i produktionsprocess och underhållsarbete som krävs för att skapa förstklassiga och förnybara material. Programmet syftar också till att stimulera den personliga utvecklingen genom kunskap om den egna befattningen.

Programmets struktur:

  • Utbildning: Du kommer att delta på teoridagar både digitalt och fysiskt tillsammans med vår utbildningsleverantör och alla andra traineer.
  • Praktik: I samband med teoridagarna kommer du att praktisera ute i verksamheten för att få ökad förståelse av processen.
  • Hemvist: Du kommer att arbeta tillsammans med dina kollegor på avdelningen mellan utbildningsblocken.

Årets hemvistavdelningar:

Vi söker totalt fem operatörer till Massaavdelningen och Pappersavdelningen och det är på någon av dessa avdelningar du som trainee får din hemvist. Massaavdelningen är första delen av processen där stockarna huggs till flis som sedan kokas till massa. Avdelningen arbetar också med att effektivt och säkert utifrån gällande myndighetskrav producera vatten, energi och kemikalier till fabrikens olika tillverkningsprocesser samt svara för rening av fabrikens avloppsvatten.

Papperstillverkningen består av två pappersmaskiner som producerar papperskvalitéer som blir till hållbara förpackningslösningar hos kund. Arbetet består bland annat av övervakning via skärmbaserat styrsystem, rondering och hantering av akuta driftstörningar i produktionslokalerna.

Yrkestraineeprogrammet är dagtid men efter programmets slut arbetar du kontinuerligt 3-skift som operatör.

Kvalifikationer

  • Du har godkända gymnasiebetyg eller motsvarande.
  • Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
  • B-körkort.
  • Du måste ha fyllt 18 år.

Personliga egenskaper

För att trivas som yrkestrainee behöver du vara driven och ha ett nyfiket förhållningssätt till nya kunskaper. Du är en person som vill bygga relationer och nätverk över hela bruket. Upplägget i programmet bygger på att du trivs med ett arbetssätt där du får ta ansvar för eget arbete och personlig utveckling.

Vi söker traineer som är kommunikativa och som samarbetar med kollegor för att lösa problem som dyker upp i processen. Du som individ är självgående och mån om att alltid göra ditt bästa.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna. Du kanske är mitt i livet och vill byta karriär, nu har du chansen!

Kontakta oss

Vill du veta mer om yrkestraineeprogrammet kontakta Emma Lindgren, HR, telefon: 0555-41177 eller mail emma.lindgren@billerudkorsnas.com

Ansökningsinformation

Vi vill ha din ansökan senast 18 april och vi vill att du motiverar varför du är intresserad av att bli vår nästa kollega! Har du önskemål om att bli placerad som trainee på någon av de två avdelningarna motiverar du det i din ansökan.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning bidrar med till verksamheten och välkomnar därför särskilt kvinnliga sökanden samt sökande med olika bakgrund och erfarenhet.

Provanställning med målet att bli tillsvidareanställd.

Läs mer och ansök!