VSV Frakt AB

Verksamhetschef Skog & Energi

VSV Frakt AB, med dotterbolaget Unite Logistics AB, är ett logistikföretag för allt som har med skogen att göra. Vår bas är Karlstad, men vi verkar över större delen av Mellansverige.

Basen i vår verksamhet är ca 200 små och medelstora företag som tillsammans förfogar över ca: 250 lastbilar samt 100 skogs- och flismaskiner. Vi omsätter årligen ca 1 200 milj. kr och sysselsätter ca 750 personer. Kunderna utgörs i huvudsak av skogsnäringen och energiproducenter i Mellansverige.

VSV Frakt söker nu en Verksamhetschef till Affärsområde Skog & Energi Inom affärsområdet erbjuder VSV tjänster inom avverkning, flisning och biobränsletransporter. Affärsområdet består av ca 80 entreprenörer och åkerier och omsätter ca 160 mkr. Affärsområdet har, utöver dig, fyra medarbetare, tre avverkningsledare samt en transportledare för Biobränsle.

Vår nuvarande chef går vidare till nya utmaningar varför vi nu söker ny ansvarig för affärsområdet.

Affärsområdet är i en expansiv fas och vi söker dig med gedigen skoglig kompetens och med stark drivkraft att utveckla affärskoncept, göra affärer samt leda vår duktiga personal. Andra viktiga delar i rollen är att utveckla våra interna processer samt säkerställa förväntat ekonomiskt resultat. Du arbetar nära Verksamhetschefen för Transport, ingår i koncernens ledningsgrupp samt rapporterar till VD.

Grundläggande kvalifikationer

• Flerårig och gedigen erfarenhet inom skogsindustrin, gärna med en skoglig högskoleutbildning eller motsvarande i botten.

• Erfaren och duktig affärsutvecklare med sinne för att göra affärer

• Du har vana av personalledande befattningar och är trygg i ledarrollen

• God kommunikatör i tal och skrift

• God datavana, främst MS Office

Det är meriterande om du:

• Har ett brett kontaktnät inom skogsbranschen

• Har vana av att bygga långsiktiga affärsrelationer såväl internt som externt

• Har kompetens inom PEFC, FSC, ISO14001 och liknande certifieringar.

Som person är du nyfiken, kreativ och resultatfokuserad. Du har stort kunnande inom skogsnäringen och är starkt affärsmässig samt dokumenterat duktig på att bygga vinnande lag. Du trivs när det är fart och fläkt, och har ett stort eget driv för att nå uppsatta mål. I rollen är det många kontaktytor både internt och externt, så det är viktigt att du är kommunikativ och relationsbyggande.

Koncernens huvudkontor är i Karlstad men placeringsorten är flexibel inom verksamhetsområdet. Resor till kunder, entreprenörer och åkerier samt kontoret i Karlstad förekommer frekvent.

Läs mer om oss på www.vsv.se

Kontaktperson och ansökan: Jesper Söder, VD 070-203 45 44 , Jesper.soder@vsv.se

Ansökan senast 2022-02-25.

Vi behandlar ansökningarna löpande.